Cum vrea să scape Gigi Becali de ancheta privind cărţile scrise în închisoare: Am manuscrisele pozate pe telefon

Gigi Becali a declarat, la România TV, că poate demonstra că a scris cu mâna lui cele cinci cărţi pe care le-a publicat cât timp s-a aflat în închisoare, întrucât în spatele gratiilor a avut un telefon mobil cu care a pozat manuscrisele şi le-a trimis apropiaţilor, care s-au ocupat de transcrierea lor şi de publicare.
Romania TV
13 ian. 2016, 21:08
Cum vrea să scape Gigi Becali de ancheta privind cărţile scrise în închisoare: Am manuscrisele pozate pe telefon

Gigi Becali, care a fost condamnat la închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN şi în dosarul Valiza, a explicat că volumele scrise de el în închisoare au fost editate de o editură acreditată de Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior (CNCSIS), aşa cum prevede legea. Mai mult, finanţatorul Stelei a precizat că poate face dovada că el însuşi a scris cărţile respective.

„O lucrare, ca să fie ştiinţifică, conform legii – că până acum nu ştia nimeni ce înseamnă – trebuie să fie editată de o editură care este acreditată CNCSIS. Dacă o carte de 10 pagini este editată de o editură CNCSIS, este o lucrare ştiinţifică pentru că are ştampila editurii. Aşa este legea”, a explicat Gigi Becali.

 

Citeşte şi PROFESORII care au coordonat cărţile scrise în PUŞCĂRIE de Becali, Voiculescu, Năstase sau Cristi Borcea

Fostul deputat a precizat că, întrucât în închisoare a dobândit prin hotărâre judecătorească dreptul de a deţine un telefon mobil personal, nu are motive să se teamă că activitatea sa de scriitor ar putea fi contestată şi că, astfel, s-ar putea întoarce după gratii.

„Cărţile mele sunt scrise de mine toate. Dacă le citiţi vă daţi seama. Eu am avut un telefon în puşcărie. Ei nu-mi dădeau, dar i-am dat în judecată şi judecătorul a spus «sunteţi obligaţi să-i daţi lui Becali telefonul personal mobil». Şi aveam telefon mobil, aveam şi internet, şi cameră de filmat. Eu cu telefonul mobil pozam şi trimiteam manuscrisul. Şi mi-a spus Luţu azi că am mauscrisele pe telefon. Deci, dacă o să fie o anchetă, o să le arăt manuscrisele pe telefonul meu, cu ştersături, cu tot. Se poate să se verifice şi data fotografiilor, să se vadă când le-am scris. Nu am nicio spaimă”, a declarat Becali, la „Ediţia de seară”.

Citeşte şi Senat: REDUCEREA perioadei de detenţie pentru fiecare carte scrisă în puşcărie ar putea fi ELIMINATĂ

Gigi Becali a menţionat că, deşi legea prevede că o carte are nevoie de două recenzii de la profesori universitari, lui i s-au cerut patru de către conducerea Penitenciarului: „Cărţile mele sunt cu adevărat ştiinţifice, dar la mine s-a suflat în iaurt. Au fost mai catolici decât papa cei de la puşcărie. Pentru că, deşi trebuie să existe două recenzii semnate de doi profesori universitari care să ateste faptul că este lucrare ştiinţifică, la mine au mai cerut încă două recenzii. Le-am mai dus două, după ce au citit profesorii cărţile mele au plâns şi au spus că este o lucrare ştiinţifică, deşi nu este atât de filosofică. Dar este una care te face să tresari sufleteşte. Am scos una în 60.000 de exemplare şi s-au vâdut 30.000. La „Muntele Athos – Patria ortodoxiei”, de exemplu, am tipărit 5000, iar după 3 luni voiam să dau cadou şi nu mai aveam. M-am dus să cumpăr eu de la librărie şi nu mai erau, se terminaseră. Am tipărit încă 5000. Cele cinci cărţi ale mele sunt acum în biblioteca Congresului American. Mi le-au cerut prietenii mei de la Washington, le-au citit, le-au plăcut şi au spus că le vor depune la Biblioteca Congresului american”.

Cărţile scrise de puşcăriaşii-vedetă din România pentru a scăpa de închisoare. Cele mai ciudate şi amuzante titluri

Zecile de infractori liberaţi condiţionat, în ultimii ani, pe motiv că ar fi scris „opere ştiinţifice” se pot întoarce după gratii, cu un spor de pedeapsă pe lângă cea veche, dacă DNA demonstrează că au înşelat instanţele de judecată.

Procurorii DNA s-au autosesizat şi au demarat o anchetă în privinţa sutelor de cărţi declarate „lucrări ştiinţifice” în ultimii trei ani şi pe baza cărora zeci de infractori aflaţi după gratii şi-au redus pedepsele.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Harta mediilor de 10 la Evaluarea Națională 2024. Topul școlilor din România. Update
Capital.ro
Vor fi identificați și urmăriți. Iohannis a semnat legea. E imposibil să mai scape de acum
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Atenționare de călătorie pentru cei care pleacă în vacanță! MAE anunță incendii şi restricţii de circulaţie!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Bulgaria are cel mai ieftin carburant din Balcani
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au fost evacuați din hoteluri
Capital.ro
Românii au primit strict interzis. Avertismentul venit chiar acum: Niciodată!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Rezultatele Evaluării Naționale 2024: Doar 65 de medii de 10 și statistici detaliate prezentate de Ministrul Educației
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?