Cuplurile care vor să se căsătorească la Poarta Sărutului vor achita o taxă de 400 de lei, iar cele care își vor oficia relația la sediul Primăriei Târgu-Jiu, având în vedere că data de 14 februarie este în timpul săptămânii, într-o zi de marți, nu vor achita nicio taxă.
Cei care vor să se căsătorească de Dragobete pot depune documentele în data de 15 februarie.
„De Sfântul Valentin și de Dragobete unim destine, unim oameni care se iubesc și doresc să-și întemeieze o familie. Ca de fiecare dată, Direcția noastră le stă la dispoziție acestora și, din această vineri, se va începe depunerea documentelor pentru căsătoria de Sfântul Valentin, urmând ca pe data de 15 februarie să primim documentele pentru cei care doresc să se căsătorească de Dragobete. În fiecare an am avut cupluri, se pare că noul trend al Sfântului Valentin a avut mai mult efect asupra cuplurilor și drept urmare, din 2000, de când oficiem căsătorii de Sfântul Valentin și de Dragobete, s-au înregistrat 62 de căsătorii, comparativ cu Dragobetele, când s-au înregistrat doar 28 de căsătorii„, a precizat Laurențiu Dan.
El a afirmat că actele necesare în vederea oficierii căsătoriei sunt cele de identitate ale celor doi parteneri, certificatele de naștere, în cazul în care unul dintre aceștia a mai fost căsătorit — dovada desfacerii căsătoriei anterioare, iar în cazul în care căsătoria a încetat prin decesul unuia dintre soți — certificatul de deces, precum și certificatele prenupțiale, care sunt valabile 14 zile de la data eliberării.
Citeşte şi Numărul căsătoriilor a crescut cu 6,2% anul trecut, iar cel al divorţurilor cu 15,9%