CUTREMUR puternic în Vrancea, resimţit şi în Bucureşti şi în alte oraşe

CUTREMUR n România. Un cutremur cu magnitudinea 5.7 pe scara Richter s-a produs sâmbătă seara în zona Vrancea. Seismul s-a resimţit şi în Bucureşti, dar şi în mai multe oraşe din ţară. Potrivit INFP, CUTREMURUL a avut loc la ora 21.14, ora României, la o adâncime de 39 de km şi a durat 30 de secunde. 
Filip Stan
22 nov. 2014, 19:18
CUTREMUR puternic în Vrancea, resimţit şi în Bucureşti şi în alte oraşe

UPDATE: CUTREMURUL din Vrancea de sâmbătă a avut mai multe replici, dintre care cea mai puternică a avut magnitudinea 3.1 pe scara Richter.

CUTREMUR în Vrancea. Potrivit primelor informaţii, seismul s-a produs în zona Vrancea, la 39 de kilometri adâncime, şi a avut magnitudinea de 5,7, intensitate epicentrala VI. Acest CUTREMUR s-a simţit la Tulcea, Roman, Iaşi, Galaţi şi Braşov.

Orasele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt: Marasesti (sase kilometri), Tecuci (22 kilometri) si Focsani (21 de kilometri), Adjud (25 de kilometri) si Onesti (51 de kilometri), potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului.

Acesta este cel mai mare CUTREMUR ca magnitudine produs anul acesta in Romania. Anul trecut, la 6 octombrie, in Vrancea s-a produs un CUTREMUR de 5,5 grade pe Richter.

CUTREMURUL s-a resimţit şi la Chişinău, în Republica Moldova.

Seismul va fi urmat de replici, dar acestea nu vor fi simtite. Imediat după seism, reţelele de telefonie mobilă au fost suprasolicitate şi au căzut. De asemenea, în multe oraşe din România a căzut curentul electric după CUTREMUR.

De la începutul anului 2014 au fost înregistrate numeroase seisme, cu magnitudini cuprinse între 2,5 și 4,9 grade pe scara Richter, numai în luna august producându-se 20 de cutremure în zona seismică Vrancea.

Un cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter s-a produs la 10 septembrie, la ora locală 22.45 (19.45 UTC), în zona seismică Vrancea, județul Buzău. Cutremurul a avut loc la o adâncime de 107 kilometri, iar cele mai apropiate localități de epicentru au fost Covasna (39 km), Râmnicu Sărat (48 km), Focșani (52 km), Târgu Secuiesc (52 km) și Buzău (58 km).

Un cutremur s-a produs la 24 august, în zona Vrancea, județul Covasna, și a avut o magnitudine de 4,6 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs la o adâncime de 147 de kilometri și nu a provocat pagube materiale sau răniri de persoane.

Un alt seism s-a produs la 3 aprilie și a avut magnitudinea de 4,7 grade pe scara Richter. Seismul a avut loc la ora locală 15.38, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, la o adâncime de 140 de kilometri.

Un puternic cutremur a avut o magnitudine de 4,9 grade grade Richter și s-a produs la 29 martie, în Vrancea, fiind resimțit și în Capitală. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 135 de kilometri.

La 26 martie 2014, un cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter s-a produs la ora locală 21.46, în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 200 de kilometri. Orașele cele mai apropiate de epicentru au fost Covasna (25 km), Târgu Secuiesc (37 km), Sfântu Gheorghe (55 km), Focșani (56 km), Târgu Ocna (58 km).

Un cutremur cu magnitudinea de 4,4 grade pe scara Richter s-a produs la 24 februarie, la ora 2.22, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea. Seismul s-a produs la adâncimea de 106 de kilometri. Localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost Focșani (39 km), Covasna (42 km), Mărășești (46 km), Râmnicu Sărat (48 km), Târgu Secuiesc (52 km).

Un alt cutremur cu o magnitudine de 4,3 grade pe scara Richter, s-a produs la 3 februarie, la ora 2.26, în zona Vrancea, județul Buzău, la adâncimea de 134 de kilometri.

La 23 ianuarie 2014, un cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter s-a produs la ora locală 8.16 în zona Vrancea, la o adâncime de 150 de km. Seismul a fost resimțit la București și Brașov.

Un cutremur cu magnitudinea de 4,4 grade pe scara Richter s-a produs, la 12 ianuarie 2014, la ora locală 20.26, în zona seismică Vrancea, județul Buzău. Seismul s-a produs la adâncime de 137 de kilometri și a avut intensitatea epicentrală III.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Orașul turistic pe care românii trebuie să-l evite. Deși în 2023 s-a aflat pe locul 8 în topul destinațiilor de vacanță, astăzi a ajuns o dezamăgire: ”Este un fel de Ferentari”
Capital.ro
Obligatoriu în România. Avem termen 30 august. Ordinul venit de la vârful UE
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Locul de pe litoral cu prețuri incredibile. Totul este ciudat de ieftin
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
S-a aflat ce salariu primește Prințul William al Marii Britanii. Câți bani câștigă lunar fiul Regelui Charles
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dan Negru, revoltat de modul în care România gestionează resursele de cereale: „Una din patru pâini e făcută din aluat congelat”
Capital.ro
Interzis pentru cei care fac ITP-ul. Se face dosar penal. Pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Bilanțul morților în urma alunecării de teren din Etiopia a crescut la 257
MediaFlux
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!