Dan Barna: Numirea Danei Gîrbovan în Guvern, un semnal că PSD va relua eforturile de a-şi subordona Justiţia

Dan Barna, preşedintele USR, afirmă că desemnarea de către PSD a Danei Gîrbovan în Guvern reprezintă "un semnal extrem de îngrijorător că PSD va relua eforturile de a-şi subordona Justiţia".

23 aug. 2019, 13:38
Dan Barna: Numirea Danei Gîrbovan în Guvern, un semnal că PSD va relua eforturile de a-şi subordona Justiţia

Numirea doamnei Gârbovan în Guvern este un semnal extrem de îngrijorător că PSD va relua eforturile de a-și subordona Justiția. Îi cer președintelui Iohannis să nu accepte această numire și să folosească toate pârghiile pe care funcția prezidențială i le oferă pentru a se asigură că PSD nu va reuși să-și subordoneze Justiția”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Liderul USR afirmă că, în şedinţa de vineri, PSD şi-a desemnat „miniştrii cu numerele 72, 73 şi 74”, precizând că social-democraţii au ajuns la 74 de miniştri în trei ani.

„Au ajuns la 74 de miniştri de trei ani. Dintre cei trei, doamna Gîrbovan, propunerea pentru Justiţie, iese în evidenţă. A fost unul dintre cei mai vocali susţinători ai ‘reformei’ iniţiate de Dragnea şi Iordache în Justiţie, în favoarea penalilor din politică”, susţine Dan Barna. 

Dana Gîrbovan, propusă de premierul Viorica Dăncilă să preia Ministerul Justiției, afirmă că a acceptat „de principiu”, dar cu condiția să beneficieze de independență totală și să aibă și girul președintelui Iohannis. Premierul Viorica Dăncilă îi ia apărarea în fața întrebărilor legate de criticile aduse raportului GRECO sau de susținerea OUG 13.

Citește și: Dana Gîrbovan: „Am acceptat de principiu propunerea”. Viorica Dăncilă îi ia apărarea