Dan Negru, adevărata poveste a lui Dracula: „Tot românul îl cunoaște, doar că Dracula n-a fost român. NU s-a născut, de fapt, la noi”

Dan Negru le-a vorbit fanilor despre adevărul din spatele poveștii lui Dracula, celebră în țara noastră datorită personajului cu același nume.

04 apr. 2024, 09:30
Dan Negru, adevărata poveste a lui Dracula: „Tot românul îl cunoaște, doar că Dracula n-a fost român. NU s-a născut, de fapt, la noi”

Mulți turiști străini cunosc România prin prisma legendei lui Dracula și a poveștilor din țara noastră legate de acest personaj. Nu mulți știu că numele nu ne aparține, iar Dan Negru a spus care a povestea reală a acestui personaj.

„Dacă tot am ajuns în Irlanda, am găsit aici, în Dublin, casa unde a locuit tatăl lui Dracula. Tot românul îl cunoaște pe Dracula, doar că Dracula n-a fost român. „Tatăl lui” s-a născut în Irlanda și a locuit uite aici, în casa asta, așa cum scrie acolo „Aici a locuit Bram Stoker, autorul lui Dracula. Irlandezul l-a inventat pe Dracula, a scris cartea asta care a devenit celebră toată lumea. Bram Stoker nu a fost niciodată în Transilvania, doar și-a imaginat locurile alea în care a trăit celebrul conte Dracula. Tăticu’ lu’ Dracula a murit acum 112 ani. Tot în aprilie. Dracula, brand de România, NU s-a născut de fapt în România. Puțini știu asta! Am ajuns azi acasă la tăticu’ lui Dracula.”, a afirmat Dan Negru pe rețelele sociale.

Citește și De ce s-a despărţit Ștefan Bănică de Camelia Constantinescu. Cu ce vedetă a înşelat-o pe mama primului său copil

Dan Negru, adevărata poveste a lui Dracula: „Tot românul îl cunoaște, doar că Dracula n-a fost român. NU s-a născut, de fapt, la noi”

Unul dintre cele mai cunoscute puncte turistice din țara noastră e Castelul Peleș din Sinaia, pe care Dan Negru l-a vizitat recent și care l-a dezamăgit. Prezentatorul consideră că prețul unui bilet e exagerat de scump.

„Ăsta e Castelul Peleș din Sinaia și dacă vrei să-l vizitezi trebuie să plătești 150 de lei, dacă ești adult și 37 de lei, dacă ești copil. Dacă vrei să intri la Versailles, palatul regilor Franței, de lângă Paris, plătești mai puțin, 21 de euro, adică vreo 104 lei. E mai ieftin să vezi Versailles decât Peleșul, deși despre regii Franței, despre istoria Franței învață toți copiii de pe planeta asta, despre istoria regilor României învățăm doar noi”, a mai spus Dan Negru.

Prezentatorul a spus că cei care administrează instituția ar putea să renoveze gardul care întâmpină turiștii.

„Și dacă tot încasezi mai mult decât la Versailles, păi măcar gardul repară-l. Uite, acesta e gardul de pe drumul principal, care duce spre Peleș. Vă mai dau un preț, dacă vrei să vezi castelul Sant Angelo din Roma plătești 17 euro, aici, al Peleș, prețul e dublu, 30 de euro. Despre istoria Imperiului Roman și despre împărații Imperiului Roman învață toți copiii planetei la școală, despre regii României doar ai noștri. Dar aici, la Peleș, trebuie să ai grijă de copiii tăi, dacă nu îi ții de mână, i-ai pierdut în prăpastie. Liniștit un copil se poate prăbuși în acea prăpastie.”, a continuat el.

Citește și Zanni, prins într-un triunghi amoros la Survivor All Stars. Ana Porgras, dezamăgită de apropierea lui de Duli: „Când ai pupat-o și i-ai dat trandafirul, Ana a cedat psihic”