Dan Negru, o nouă dezamăgire legată de România. „E primul semn de civilizaţie!” VIDEO

Dan Negru a recurs la o nouă comparație între civilizația de la noi și din alte țări ale lumii. Pornind de la temperaturile caniculare din această perioadă, prezentatorul TV a transmis că, spre deosebire de România, în majoritatea țărilor străine găsești apă gratuită pe stradă.

19 iul. 2023, 16:32
Dan Negru, o nouă dezamăgire legată de România. „E primul semn de civilizaţie!” VIDEO
Dan Negru, o nouă dezamăgire legată de România. "E primul semn de civilizaţie!" VIDEO

Dan Negru, o nouă dezamăgire legată de România. Prezentatorul de la Kanal D nu înţelege de ce în nici un oraş din România nu se găsesşte apă gratis, pe stradă, atunci când este caniculă.

„Toată lumea vorbește despre căldură, despre caniculă, dar pe oriunde am ajuns în lumea asta mare, în timpul verii, pe caniculă, am găsit așa ceva, fântâni cu apă gratis, e primul semn de civilizație. Pe caniculă, pe căldură, să poți să bei apă potabilă gratuită. Luați orașele României la pas, nu mai găsești oriunde ciușmele cu apă gratuită, trebuie să o cumperi din magazine. Rebreanu avea o vorbă: „Când ți-e sete, fericirea înseamnă un pahar cu apă!”. Căutați apa gratis în orașele României, cișmelele unde sunt?”, a scris Dan Negru pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Sorinel Copilul de Aur a fost prins drogat la volan. Ce sancţiune riscă manelistul

Acum câteva săptămâni, din Japonia, acolo unde a mers în vacanţă, Dan Negru a fost uimit de modul în care asiaticii își promovează punctele turistice: „Mă uit cu „ciudă” la Muntele Fuji. Singurul lor munte e un brand mondial doar pentru că japonezii au înțeles că publicitatea e abțibild pentru creiere. Noi nu avem abțibildul ăsta. Ca să-l facă cunoscut, japonezii au cumpărat ani de zile publicitate de țară. Noi ne-am chinuit cu frunza logo de țară apoi i-am băgat in pușcărie pe ăia care au făcut-o și ne-am lăsat păgubași. Îl promovăm pe Dracula care e invenția unui scriitor irlandez, Bram Stocker. La noi turismul e paradisul hoților, de la miniștri, la hotelierii lacomi. Din singurul lor munte, Fuji, japonezii au făcut o legendă mondială. Copiii lor învață la școală că țara lor e un arhipelag sărac, fără resurse și că doar oamenii pot face din Japonia o țară mare. Noi învățăm că avem o țară bogată, cu de toate, mare, munte, deltă. Nu ne învață nimeni cum să le merităm!”.

Citeşte şi: Ce face şi din ce trăieşte acum Costel Jurcă din La Bloc. Actorul s-a mutat definitiv din România: „Nu trebuie să fii genial ca să îți vină ideea”

Dan Negru a mai observat că japonezii nu scot în evidență toate părțile negative ale țăriila jurnalele de ştiri, aşa cum se întâmplă la noi: „Știți știrile care laudă punctualitatea trenurilor japoneze? Despre asta e marketingul de țară! 90 de minute a avut întârziere trenul japonez cu care trebuia sa plec dintr-un oraș in altul. Motivul: ploua! Doar că la ei asta nu e o știre pe care media să o popularizeze. Despre asta e marketingul de țară! Despre ce arăți celorlalți! O țară poate să fie mai frumos ambalată decât alta. Când vă enervați în Gara de Nord, amintiți-vă de asta. La noi nu merg șinele din cauza căldurii, la ei a plouat, e totuna”.