Dan Negru se revoltă: „Orice străin care vine în București dă de dărăpănătura asta, de ruina asta, prima dată”

Realizatorul TV Dan Negru ceartă autoritățile că nu fac nimic în privința clădirii în care a funcționat în trecut hotelul Dunărea. Clădire emblematică în perioada interbelică, fostul hotel Dunărea a ajuns o ruină. "Orice străin vede hidoșenia asta când intră în București, prima oară", spune revoltat Dan Negru.

20 ian. 2023, 12:50
Dan Negru se revoltă: „Orice străin care vine în București dă de dărăpănătura asta, de ruina asta, prima dată”

Dan Negru le reproșează autorităților că nu se îngrijesc de imaginea Bucureștiului. Multe dintre clădirile din zona Gara de Nord sunt în paragină.

Citește și: Bucureștiul are propriul „Cernobîl”: Insula Lacul Morii. Povestea sinistră din spatele proiectului comandat de către Ceaușescu, lăsat în paragină de 32 de ani. Ce planuri au edilii locali (FOTO) | EXCLUSIV

„Trec aproape săptămânal pe aici. Ruina asta este în centrul Bucureștiului: e fostul hotel Dunărea și imediat lângă este Gara de Nord. Orice străin care vine în București, iese din Gara de Nord și dă de dărăpănătura asta, de ruina asta. E de zeci de ani așa.

Cât poate să coste statul român să pună un banner sau măcar o pânză ca să acopere hidoșenia? La câțiva pași de aici, la câteva străzi distanță este sediul Guvernului României.

Deci orice străin care vine în București, în Capitala României, vede asta. Asta este prima clădire pe care o vezi cum ieși din Gara de Nord. De zeci de ani e așa. Ăsta e centrul Bucureștiului. Bucureștenii s-au obișnuit cu hidoșenia. Obișnuința e a doua natură. Uite, asta e obișnuința.

Gata, plec că s-a făcut verde,” a spus Dan Negru.

 

Sorin Grindeanu anunță că începe modernizarea Gării de Nord

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat vineri că începe modernizarea Gării de Nord din București.

”CFR SA a transmis spre SEAP documentația pentru licitația contractului de proiectare și execuție destinat primei faze de modernizare a Gării de Nord.

După validare, contractul cu o valoare estimată de peste 471 de milioane de lei (fără TVA), finanțat prin POT, va intra în faza de licitație.
Prin această investiție se dorește transformarea Gării de Nord în punct multimodal modern, dar și într-o zonă comercială atractivă a Capitalei.

Lucrările vizează inclusiv:
-amenajarea spațiilor destinate serviciilor pentru călători;
-asigurarea facilităților pentru persoanele cu dizabilități;
– crearea unor spații verzi centrale, a unei zone moderne de așteptare și de petrecere a timpului pentru persoanele aflate în tranzit;
– montare unor sisteme noi de ventilație și de încălzire;
– modernizarea sistemului de iluminat”, a transmis ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe Facebook.