Dan Puric, propus de George Simion pentru alegerile prezidențiale din 2024: „Un președinte de succes”. Candidatul AUR vs. cel al PSD „vor juca finala electorală”, susține deputatul

AUR se pregătește să anunțe candidatul pentru alegerile prezidențiale din 2024. Dan Puric ar putea intra în cursa electorală pentru funcția de la Palatul Cotroceni, susține George Simion, liderul partidului.

25 ian. 2023, 12:23
Dan Puric, propus de George Simion pentru alegerile prezidențiale din 2024: „Un președinte de succes”. Candidatul AUR vs. cel al PSD „vor juca finala electorală”, susține deputatul

În 2024 vor avea loc alegeri parlamentare, prezidențiale, locale și europarlamentare, iar partidele din Parlament caută cei mai potriviți candidați. George Simion se numără printre liderii de partid care „vânează” varianta câștigătoare pentru Palatul Cotroceni. În opinia acestuia, Dan Puric ar putea fi o soluție de luat în seamă.

„Dan Puric este o valoare a neamului românesc și este un om care militează pentru aceleași lucruri pentru care milităm și noi. Cu siguranță, la fel cum Ciolacu spune că un candidat bun ar fi Ion Cristoiu, pot să vă spun că Dan Puric ar fi un președinte de succes al României.

Cred că în orice confruntare electorală, candidatul AUR va câștiga și vom avea în sfârșit un președinte”, a precizat George Simion, în emisiunea realizată de Victor Ciutacu, la postul România TV.

În opinia deputatului, în turul al doilea de la prezidențiale vor ajunge candidații susținuți de PSD, respectiv de AUR.

„Partidul AUR încă nu și-a anunțat candidatul la prezidențiale. Vom vedea ce se întâmplă. Încercăm să fructificăm la maxim această șansă. Candidatul PSD și candidatul AUR vor intra în turul doi”, a mai punctat liderul partidului conservator.

 

Dan Puric: „România Educată a lui Iohannis, o abjecție!”

 

Partidul AUR și Dan Puric și-au exprimat poziții similare pe diverse teme de interes major, în ultimii ani. Printre acestea, opoziția față de impunerea pașaportului verde COVID, respectiv obligativitatea vaccinării, a introducerii educației LGBT+, susținerea naționalizării companiilor privatizate, din domenii stragetice etc.

„Această abjecție de Românie Educată (n.r. – proiectul semnat de Klaus Iohannis) e ca atunci când se smulg copacii și se produc alunecări de teren. Așa și la noi, ni l-au scos pe Eminescu, pe Coșbuc, toți domnitorii. Nu vedeți că peste tot în Europa sunt fenomene apocaliptice?”, a comentat la un moment dat Dan Puric, într-un interviu pentru România TV.