Întrebat dacă abuzul în serviciu este în acest moment dezincriminat şi dacă există realmente această problemă, Horodniceanu a răspuns: „Sunt opinii juridice ale unora şi opinii juridice ale altora. Suntem jurişti şi noi, sunt jurişti şi judecătorii, fiecare interpretează în felul lui. Opinia noastră juridică am exprimat-o, după declararea ca nconstituţională a textului. Aşa cum spune şi legea, textul nu a fost abrogat, ci trebuie modificat în sensul celor solicitate de CCR”.
„Abuzul în serviciu nu este dezincriminat. Dezincriminarea înseamnă o abrogare, chiar şi tacit”, a subliniat Horodniceanu, potrivit Mediafax.
Şi Parchetul General arată că decizia de anul trecut a Curţii Constituţionale – care a stabilit că prin sintagma „îndeplineşte în mod defectuos” din definiţia abuzului în serviciu se înţelege „îndeplineşte prin încălcarea legii”- nu a „dezincriminat” infracţiunea de abuz în serviciu.
Curtea statuează că neîndeplinirea ori îndeplinirea defectuoasă a unui act trebuie analizată numai prin raportare la atribuţii de serviciu reglementate expres prin legislaţia primară – legi şi ordonanţe ale Guvernului, mai spun procurorii.
Citeşte mai mult: Parchetul General: Prin decizia CCR din iunie 2016 nu a fost dezincriminată infracţiunea de abuz în serviciu