De ce nu e posibilă creşterea pensiilor cu 40%. Rareş Bogdan: „E posibilă dacă sunt bani. Mă deranjează ipocrizia celor din PSD”

Rareş Bogdan, prim vicepreşedintele PNL, a explicat, marţi, că majorarea pensiilor cu 40 la sută ar fi fost posibilă dacă ar fi fost bani, iar creşterea cu 14 la sută a fost posibilă fără a dezechilibra bugetul. De asemenea, europarlamentarul liberal s-a arătat deranjat de "ipocrizia celor din PSD "care au votat legea în urmă cu un an, dar au pus termenul de creştere la un an de zile distanţă".

RomaniaTV.net
06 oct. 2020, 08:16
De ce nu e posibilă creşterea pensiilor cu 40%. Rareş Bogdan: „E posibilă dacă sunt bani. Mă deranjează ipocrizia celor din PSD”

Întrebat dacă este posibilă o creştere a pensiilor cu 40 la sută, Rareş Bogdan a afirmat că o astfel de majorare „e posibilă dacă sunt bani”.

„Dacă sunt bani, sigur că este posibilă. Deocamdată, situaţia economică a României a permis o creştere cu 14 la sută. Această creştere cu 14 la sută, într-un singur moment, este cea mai mare creştere din ultimii şapte ani de zile. O creştere similară a avut loc tot într-o guvernare liberală, în 2007”, a declarat prim vicepreşedintele PNL, conform Libertatea.

Rareş Bogdan, despre rezultatul Gabrielei Firea la locale. „A pierdut urât. A scos nepermis de mult pentru cât de puţin a făcut”

Europarlamentarul liberal a amintit că, în ultimii trei ani de guvernare, PSD a reuşit să crească pensiile cu 11,4 la sută.

„Noi am reuşit o singură dată, fără să dezechilibrăm bugetul, să creştem pensiile cu 14 la sută. Dacă am fi putut să le creştem cu 40 la sută, vă asigur că am fi făcut-o, dar suntem extrem de conştienţi şi raţionali. Florin Cîţu a arătat cifrele şi a spus: atât ne permitem! Dacă ne-am permite mai mult, vă asigurăm că am da toţi cei 40 la sută”, a explicat Rareş Bogdan.

De asemenea, prim vicepreşedintele PNL i-a criticat pe parlamentarii PSD pe motiv că nu au crescut pensiile cu 40 la sută, în 2019, la momentul votării acestei majorări.

„Mă deranjează ipocrizia celor din PSD care au votat legea în urmă cu un an, dar au pus termenul de creştere la un an de zile distanţă. Dacă şi-ar fi dorit atât de mult şi ar fi fost bani, ar fi crescut pensiile atunci, nu cu o prorogare de un an şi două luni de zile”, a menţionat Rareş Bogdan.

Noi măsuri pentru a limita răspândirea COVID. Poliţişti în civil vor patrula pe străzi pentru a-i amenda pe cei care nu poartă masca