Campbell, care a declarat că armata va asigura transparența în timpul investigației incidentului, nu a specificat dacă spitalul organizației Medici Fără Frontiere (MSF) a fost lovit de bombardamentul american, potrivit Agerpres.
Citeşte şi Medici fără Frontiere: Spitalul bombardat din Afganistan NU mai este FUNCŢIONAL
„Tocmai am aflat că pe 3 octombrie forțele afgane au anunțat că sunt vizate de tiruri inamice și au cerut sprijin aerian din partea forțelor americane. O lovitură aeriană a fost apoi cerută pentru a elimina amenințarea talibană și mai mulți civili au fost loviți în mod accidental„, a declarat generalul american John Campbell într-o conferință de presă.
Declarațiile lui Campbell diferă de informațiile oferite inițial potrivit cărora forțele americane au fost amenințate și atacul aerian a fost cerut în sprijinul lor. Medici fără Frontiere a anunțat duminică că spitalul său din Kunduz a încetat să mai fie funcțional după ce a fost bombardat în noaptea de vineri spre sâmbătă, atac în care și-au pierdut viața 12 membri ai personalului medical și 10 pacienți. Potrivit organizației, spitalul a fost bombardat, cel mai probabil, de coaliția internațională coordonată de SUA.
Citeşte şi Barack Obama adresează condoleanţe pentru bombardarea spitalului din Afganistan