Fenomenul de bullying il intalnim tot mai des in jurul nostru si acesta capata diverse forme, „fie ca este vorba despre seful, care isi intimideaza angajatii, de partenerul de acasa sau poate facem bullying asupra copilului. Ca si tara, provenim din tarile din blocul comunist, unde noi consideram ca abuzul nu este doar accetabil, dar l-am integrat, intr-o forma sau alta, sub forma de iubire. Ne simtim bine, atunci cand suntem tachinati de ceilalti. Asa intelegem noi ca este bine, ca suntem iubiti. Si in acest tablou ar fi bine sa promovam respectul, fata de celalalt, dar si fata de tine insuti”, spune Adriana Mitu, trainer in dezvoltarea inteligentei emotionale a copiilor.
Ce este bullying-ul?
Definitia bullying-ului, asa cum aparea in Legea educatiei nationale nr.1./2011: „este actiunea sau seria de actiuni fizice, verbale, relationale si/sau cibernetice, intr-un context social dificil de evitat, savarsite cu intentie, in mod constant si repetat, care implica un dezechilibru de putere, care au drept consecinta atingerea demnitatii ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, indreptate impotriva unei persoane sau a unui grup de persoane si vizeaza aspect de discriminare si excludere sociala, care pot fi legate de apartenenta la o anumita rasa, nationalitate, etnie, religie, categorie sociala sau categorie defavorizata ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuala, caracteristicile personale.”
Bullying-ul… dintre copii
Bullying-ul este o forma de agresiune indreptata de un copil sau un grup de copii impotriva unui alt copil sau grup de copii. Acest fenomen reprezinta o forma de abuz emotional si fizic si are trei caracteristici:
Citeste continuarea in superbebe.ro.