DIESELGATE. Volkswagen: Problema emisiilor de dioxid de carbon a fost în mare măsură clarificată

DIESELGATE. Grupul Volkswagen a clarificat în mare măsură problema emisiilor de dioxid de carbon, a anunțat, miercuri, producătorul auto într-un comunicat de presă, precizând totodată că nu au fost constatate modificări nelegale ale valorilor declarate pentru consumul de combustibil și emisii de dioxid de carbon.
Filip Stan
09 dec. 2015, 18:55
DIESELGATE. Volkswagen: Problema emisiilor de dioxid de carbon a fost în mare măsură clarificată

DIESELGATE. „La doar o lună de la momentul la care au fost ridicate întrebări cu privire la valorile emisiilor de dioxid de carbon măsurate pentru anumite modele ale Grupului, Volkswagen a clarificat în mare măsură chestiunea. În urma unor investigații interne detaliate și a verificării măsurătorilor, acum este cert că aproape toate aceste versiuni de modele corespund în ceea ce privește valorile emisiilor de CO2 determinate inițial. Aceasta înseamnă că aceste autovehicule pot fi introduse pe piață și comercializate fără niciun fel de limitări„, se arată în comunicatul Volkswagen.

Citeşte şi DIESELGATE. Grupul Volkswagen, acuzat de evaziune fiscală în Germania

Conform sursei citate, nu se confirmă suspiciunile că cifrele valorilor consumului de combustibil ale autovehiculelor din producția actuală ar fi fost modificate în mod nelegal, iar la reluarea măsurătorilor interne au fost constatate ușoare devieri, la doar nouă variante de modele ale mărcii Volkswagen.

Până la Crăciun, aceste versiuni de model vor fi măsurate încă o dată de o instituție tehnică neutră, sub supervizarea autorităților competente. În cazurile pentru care este confirmată corectitudinea cifrelor inițiale, nu vor exista niciun fel de consecințe. Aceste autovehicule pot fi oferite spre vânzare de către distribuitori, fără niciun fel de restricții. Pentru numărul mic de modele auto la care există devieri, valorile de omologare vor fi adaptate prin derularea procedurilor uzuale„, se menționează în comunicat.

Citeşte şi DIESELGATE. Vânzările Volkswagen s-au prăbuşit pe piaţa din SUA. A scăzut cu 25 la sută

Volkswagen susține că a prezentat aceste rezultate comisiei de investigație a Guvernului Federal German și Autorității Naționale Germane pentru Transport Motorizat (KBA) și precizează că cifra de aproximativ 800.000 de autovehicule aflate sub suspiciune, publicată inițial de către Grupul Volkswagen, nu a fost confirmată.

Devieri au fost constatate la măsurile interne doar la nouă variante de model și sunt în medie de doar câteva grame de CO2, ceea ce corespunde unei creșteri a consumului măsurat în ciclul NEDC de aproximativ 0,1 până la 0,2 litri de combustibil la 100 de kilometri.

Potrivit companiei, cu o producție anuală de circa 36.000 de autovehicule, aceste variante de model înseamnă doar aproximativ 0,5 procente din volumul autovehiculelor mărcii Volkswagen.

Mărcile membre ale Grupului, Audi, SKODA și SEAT, au convenit de asemenea asupra unei proceduri similare cu autoritățile de omologare competente, pentru autovehiculele aflate inițial în discuție. Valorile consumului real pentru clienți nu se modifică și nu sunt necesare niciun fel de modificări tehnice la autovehicule. Impactul negativ asupra veniturilor, de 2 miliarde de euro, estimat inițial, nu a fost confirmat. Un eventual impact economic minor, depinde de rezultatele repetării măsurătorilor care urmează a fi efectuate„, se mai spune în comunicat.

Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Cătălin Scărlătescu a învins Antena 1! Judecătorii au decis câți bani trebuie să primească
Fanatik.ro
Cum a reușit un român să cheltuie de 6 ori mai puțini bani pentru vacanța în Grecia. Metoda bărbatului a generat mari controverse în mediul online
Capital.ro
Ungurii, STĂPÂNII Europei. Noua alianță în care au intrat. Împreună, blochează tot
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe câmp! Bikini-ul minuscul nu i-a putut acoperi POSTERIORUL apetisant
DailyBusiness
Servicii medicale gratuite pentru români! Ce se modifică de la 1 iulie
Adevarul
Un nou caz de sclavie în Argeş. Imagini cutremurătoare de la ferma unde erau ţinute cele şapte victime | VIDEO
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Soții Dolănescu, tarif de lux la cântări. Cât încasează pentru fiecare spectacol
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Bianca Drăgușanu prevestește marea împăcare! Alex Bodi se va întoarce la Ema Uta: 'O iubește foarte mult'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cât a ajuns să coste un simplu croissant în Vama Veche! Turiștilor nu le vină să creadă cât trebuie să plătească pentru un tub de chipsuri
Capital.ro
Se CONFISCĂ totul pe loc. Legea pe care o uită mulţi. Nu mai scapi, de acum
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
stirilekanald.ro
Și-a ucis fratele! „Trebuie să mai omor pe...”
substantial.ro
Președintele Bulgariei, Rumen Radev, nu va participa la summitul NATO de la Washington
MediaFlux
FACTURILE se MAJOREAZĂ cu 20% de la 1 IULIE! Milioane de români, AFECTAȚI DIRECT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?