Nutriția intuitivă este radical diferită de dieta obișnuită. Dieta ne învață să limităm dorința, să negăm cerințele corpului, ceea ce duce în viitor la o defalcare a poftelor, deoarece corpul are nevoi proprii, scrie secretele.com. O dietă intuitivă urmează principiul: dați corpului exact ceea ce este necesar, iar acesta vă va răsplăti. Deoarece corpul știe ce are nevoie.
Citeşte şi Băutura genială care are acelaşi efect ca 100 de abdomene. O prepari rapid
1. Scapă de dierte
Fii sigur, orice dietă este dăunătoare și inutilă. Aruncă acele cărți despre diete pentru totdeauna. Dacă crezi cumva că undeva mai apare o dietă nouă, revoluționară, mai bună și mai eficientă, nu te poți concentra pe nutriția intuitivă.
2. Respectă-ți foamea.
Oferă organismului o cantitate suficientă de energie și carbohidrați. În caz contrar, vei cădea cu ușurință în plasa primei ispite. Dacă așteptați momentul foamei excesive, toate încercările de alimentație moderată și conștientă nu au nicio importanță. Recunoaște primele semnale biologice ale foamei și mănâncă. Este foarte important să te obișnuiești să mănânci numai pentru a păcăli foamea.
3. Controlul puterii.
Spune tare „Nu!” dacă vei consuma mai puțin de 1000 de calorii, nu este nimic rău în a consuma o bucată de tort de ciocolată. Controlul puterii te învinuiește pentru toate regulile citite în reviste. El este adânc în subconștient, strigând acuzații stricte. Îndepărtarea controlului este un pas decisiv către o nutriție intuitivă.
4. Mănânc ce vreau
Acordă-ți permisiunea necondiționată de a mânca. Dacă îți spui că nu poți sau nu ar trebui să mănânci un anumit produs alimentar, în timp, acest refuz se transformă într-o poftă necontrolată și, prin urmare, în exces. A, și un sentiment indispensabil de vinovăție și kilograme în plus după aceea.
5. Saturația
Ascultă-ți semnalele corpului, care îți spune că nu mai poate de foame. Fii atent la modul în care te simți atunci când mănânci ce vrei. Acordă atenție gustului mâncării, nivelului de sațietate și sentimentului de sațietate, în acel moment. Estimeză saturația pe o scară de 1 la 10 și oprește-te la 5-6, chiar dacă mai ai alimente pe farfurie.
6.Găsește factorul de satisfacție
În țările asiatice, majoritatea oamenilor sunt în mod natural intuitivi. Ei cred că mâncarea este una dintre cele mai mari plăceri. Mănâncă atunci când le este foame. Când mănânci exact ceea ce îți place, într-un mediu favorabil și atractiv, plăcerea pe care o obții de la mâncare crește de mai multe ori. După ce ai descoperit o astfel de experiență, poți fi surprins să aflii că nivelul de hrană „suficient” a început să scadă.
7. Respectă-ți organismul
Acceptă-ți gena, nimeni nu poate purta pantofi cu 4 mărimi mai mici, așa se întâmplă și cu organismul tău, nu îi poți cere imposibilul. Trebuie să înveți cum să te iubești și să te respecti, indiferent de cifra pe care o arată cântarul. Principalul motiv, care stă la baza acestei iubiri este caracterul potrivit, oprește-te din a mai avea complexe!
8. Respectă-ți sănătatea
Amintește-ți că nu trebuie să aderi la dieta ideală pentru a fi sănătos. Este important doar să mănânci alimente sănătoase! Fă-ți un stil de viață sănătos!