Elena Udrea îl apără pe Victor Ponta: Sper să îl pună sub acuzare şi pe Tony Blair UPDATE

Elena Udrea a ajuns vineri dimineaţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde are termen în dosarul Gala Bute. Ea a comentat măsura controlului judiciar împotriva lui Victor Ponta, despre care a spus că i se pare abuzivă, să i se interzică să vorbească despre dosar.
Iulian Tudor
09 sept. 2016, 06:31
Elena Udrea îl apără pe Victor Ponta: Sper să îl pună sub acuzare şi pe Tony Blair UPDATE

UPDATE Elena Udrea spune că acuzația procurorilor la adresa lui Victor Ponta reprezintă o „exagerare” și nu crede că Sebastian Ghiță i-ar fi dat bani fostului premier pentru a obține un loc eligibil în Parlament.

„Nu cred că între domnul Ponta și domnul Ghiță relațiile sunt de natură încât noi să suspicionăm că a fost pus pe listă pentru așa ceva. Cred că este o exagerare și mi s-ar părea interesant dacă domnului Blair i se va pune control judiciar, eventual pentru că a acceptat, este o complicitate la această faptă. Cred că este prea mult și nu cred numai eu. Din ce constat din dezbaterea publică, foarte mulți au început să înțeleagă că este prea mult. Dacă atunci când eu am fost arestată cu șase capete de acuzare și încă patru după aceea, poate unora li s-a părut ceva normal, asta era acum un an și opt luni, a venit momentul în care foarte mulți, cei mai mulți, încep să înțeleagă că nu poți să faci justiție încălcând legea și că nu poți să faci astfel de abuzuri în numele justiției. (…) Este abuziv să spui că un politician a avut câștig în aplauze sau a avut câștig în voturi”, a declarat vineri Udrea, la Înalta Curte de Casație și Justiție, întrebată de jurnaliști despre noul dosar deschis de DNA lui Victor Ponta.

Udrea susține că nu știe să se fi dat bani pentru ca cineva să obțină un loc eligibil pentru Parlament. „Nu este cazul domnului Ghiță să îl fi plătit pe domnul Ponta”, a adăugat aceasta.

Elena Udrea consideră că, pentru unii procurori DNA, a devenit o infracțiune obținerea de capital politic.

„Asta arată de fapt că bătălia este pentru cine are mai multă putere în România. Au putere în România politicienii, care sunt mandatați practic, așa cum sunt ei, buni, răi, precum este societatea, de popor să îl reprezinte, sau au puterea unii procurori”, a mai spus Udrea.

 

Elena Udrea consideră că nu e corect să i se interzică unei persoane publice să vorbească despre propriul dosar, în condiţiile în care presa publică informaţii din aceste dosare. Astfel, se ajunge în situaţia în care publicul îşi formează o opinie despre o persoană publică acuzată de fapte de corupţie, fără ca persoana respectivă să se poată apăra în faţa opiniei publice, a spus Elena Udrea.

„Cred că este o interdicţie abuzivă. Din moment ce eşti acuzat public şi eşti o persoană publică mi se pare normal să te poţi apăra public pentru că, din momentul în care ţi se formulează acuzaţiile în mod public, eşti judecat şi, de multe ori, eşti deja găsit condamnat, vinovat de opinia publică înanite să fie constatat printr-o decize judecătorească. Şi pe Tony Blair sper să îl pună sub acuzare, la fel şi pe dânsul în România”, a declarat Elena Udrea, potrivit Mediafax.

Victor Ponta a ajuns vineri dimineaţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se judecă acţiunea de contestare a controlului judiciar impus de procurorii DNA în dosarul Tony Blair.

Citeşte şi: Ce DECIZIE a luat Elena Udrea în legătură cu o nouă candidatură în Parlament

Spynews
Știrile Antena Stars. Magicianul Robert Tudor, țepuit de un șofer de ride-sharing. Cum s-a întâmplat totul: ”El câștigă câte...” / VIDEO
Bzi.ro
Babs s-a afișat cu un milionar celebru! Cum a fost surprinsă fosta iubită a lui Dorian Popa
Fanatik.ro
România câştigă grupa E la Euro 2024! Va întâlni Olanda în optimi după Georgia – Portugalia 2-0
Capital.ro
Este obligatoriu în România. S-a dat ordin de la UE. Măsura se aplică în toate statele membre
Playtech.ro
ȘOC! Emilia Ghinescu, cu SÂNII la vedere! Atenție, poze de INFARCT!
DailyBusiness
Poliția Română face angajări! Peste 1.000 de posturi sunt disponibile
Adevarul
Pluralul cuvântului „complex”, exercițiul care i-a pus in dificultate pe elevi la Evaluarea Națională
Spynews
Mireasa. Direct din culise. Fanii îi cer Mariei Lungu să se împace cu Cristian Marinescu. Cum a răspuns blondina
Spynews
Cine este și cu ce se ocupă Diandra Doris, ispita de la Insula Iubirii! Este urmărită zilnic de zeci de mii de persoane pe rețelele de socializare / FOTO
Evz.ro
Obiectele care îți influențează viața. Ce ar trebui să poarte fiecare zodie
Impact.ro
ȘOC! Monica Bîrlădeanu SE CĂSĂTOREȘTE cu Valeriu Gheorghiță! Am aflat DATA NUNȚII
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Cutremurător! Fiica Iuliei Albu, afectată de cancerul tatălui: 'Nu era...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cât cer interpreții de muzică populară pentru a cânta la o nuntă! Tarifele sunt de ordinul miilor de euro. „Se pare că oamenii vor”
Capital.ro
Interzis pentru cei cu permis de conducere. Legea pe care șoferii nu o pot încălca
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
Schimbări drastice pentru proprietarii de apartamente! Oricine se opune riscă să intre la închisoare
substantial.ro
Georgia învinge Portugalia cu 2-0 la Euro 2024; Turcia trece de Cehia cu 2-1
MediaFlux
Decizia FINALĂ privind CENTRALELE de APARTAMENT. S-a DAT LEGEA
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?