Eleva din Piteşti, diagnosticată cu meningită, este în stare gravă. Fata a fost adusă la Bucureşti

Eleva din Piteşti, diagnosticată cu meningită este în continuare la spital. Starea tinerei de 16 ani este extrem de gravă şi se află la terapie intensivă la Institutul Matei Balş din Capitală. Colegii de clasă ai fetei au refuzat să mai vină la ore. În toată şcoala, doar 15 au mai venit, deşi conducerea şcolii spune că a luat toate măsurile. 

RomaniaTV.net
17 mai 2019, 05:41
Eleva din Piteşti, diagnosticată cu meningită, este în stare gravă. Fata a fost adusă la Bucureşti

Eleva de 16 a fost transferată miercuri de la spitalul judeţean din Piteşti la secţia de boli infecţioase de la Institutul Matei Balş din Bucureşti, asta după ce starea ei s-a agravat. Acum este la terapie intensivă şi se zbate între viaţă şi moarte.

„Din păcate pacienta este în terapie intensiva la Matei Balş. Starea ei nu este foarte bună”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Colegii adolescentei de la liceul din Piteşti au refuzat să mai meargă la şcoală de frica meningitei. Doar 15 elevi au mai mers la cursuri, iar toţi ceilalţi au rămas acasă. Autorităţile sanitare spun că au luat toate măsurile şi au făcut dezinfecţie în toată şcoala, iar elevilor li s-a dat medicaţia indicată de specialişti.

Anul acesta, două eleve de la licee din Bucureşti şi Vaslui au murit răpuse de meningită.