Factorii care contribuie la degradarea sanatatii dintilor in timpul sarcinii:
Esti mai obosita ca de obicei si s-ar putea ca atat rutina matinala (daca mai ai si greturi matinale, lucrurile se complica, fiindca multe femei insarcinate au marturisit ca uneori simpla spalare a dintilor le poate inrautati senzatia de greata), cat si rutina de seara sa sufere cateva modificari: de la diminuarea timpului acordat ingrijirii orale, pana la a sari peste obiceiul de a-ti spala dintii sau de a folosi mai rar ata dentara.
Nu ai rezolvat problemele dentare inainte de a ramane insarcinata ? Este de preferat sa faci o vizita la stomatolog si sa-ti finisezi toate lucrarile ce tin de sanatatea orala inainte de a a ramane gravida.
Schimbarile hormonale afecteaza gingiile femeii insarcinate, iar uneori aceasta se poate confrunta cu gingivita de sarcina (imflamatie usoara a gingiilor), iar daca este netratata corespunzator se poate agrava in parodontita de sarcina (cresterea in volum a gingiilor), afectiune care poate fi corelata cu nasterea prematura, cu un nou nascut ce are o greutate mica.
Ce trebuie sa stii despre sanatatea danturii in timpul sarcinii?
Ai aflat ca esti insarcinata? Schimba periuta de dinti! Alege una cu perie mai moale sau pentru dinti sensibili.
Gingivita de sarcina poate fi prevenita si ameliorata printr-o igienizare coreta a dintilor, dar si prin controale periodice la stomatolog.
Este important sa-ti anunti medicul stomatolog de faptul ca esti insarcinata
Interventiile stomatologice trebuie evitate in primul trimestru de sarcina, iar unii specialisti sustin ca acestea ar trebui evitate si in ultimul trimestru de sarcina.
Este important sa nu folosesti anumite tipuri de anestezice sau medicamente fara recomandarea medicului, dar si sa nu efectuezi radiografii dentare.
Coroanele dentare, implanturile, tratamentele de albire a dintilor trebuie amanate pana dupa nastere.
Citeste continuarea in superbebe.ro.