Ulterior, în direct la România TV, fost lider al deputaților AUR, Antonio Andrușceac, și-a spus părerea despre discursul lui George Simion:
„Simion va spune întotdeauna tot ce dorește lumea să audă. Acum, să nu ai nicio experiență în administrația publică și să spui că dai afară 500.000 de funcționari publici denotă că habar nu ai. Omul vrea să fie jucător pe alte zone. Fiecare dintre ei s-a adresat mai mult publicului pe care deja îl are. Simion s-a adresat cu același discurs neacoperit despre ce va face. Eu încep să mă gândesc unde ne îndreptăm de acum”.
George Simion susține că va propune măsuri economice, precum reducerea numărului de bugetari sau chiar desființarea unor instituții publice.
„Eu mă îndoiesc că deficitul bugetar e cât e acum raportat. Situația este mai dramatică decât știm noi azi. E bine că avem alegeri: românii au șansa să spună. Cu cine mergem? Cu George Simion? Nicușor Dan? Din acest motiv e important. Situația e dramatică. O să fie foarte greu să evităm falimentul. O să fie nevoie de măsuri neprietenoase, pe care Ciolacu doar le-a amintit. 500 de mii de bugetari trebuie să plece. Nu vrem să alarmăm pe cineva. Acest lucru se va produce treptat, pe cinci ani. Domnul Georgescu are un plan Hrană, Apă, Energie, pe care noi l-am asumat”, a explicat președintele AUR.
Simion a mai spus că „orice creștere de taxe înseamnă recesiune. Nu asta e soluția. Voi milita pentru reducerea taxării muncii la nivelul salariului minim. Românii pe 42% impozitează cel mai mult munca din statele UE”.
Astăzi, Nicușor Dan și George Simion au fost întrebați cine este principalul vinovat pentru psihoza economică, având în vedere creșterea istorică a cursului euro. Miercuri, 7 mai 2025, cursul valutar a arătat că 1 euro=5.0991 lei, în creştere față de ziua de luni, când a depășit pragul de 5 lei.
Potrivit lui George Simion, „din informațiile pe care le am, au fost anumite companii care au pariat împotriva leului. Când voi avea acces la această informație, cu siguranță vă voi prezenta-o și dumneavoastră și publicului, pentru că a fost o mișcare electorală cât se poate de penibilă. Românii nu mai pot fi influențați de astfel de chestiuni. Dacă mă întrebați cine-i vinovat pentru deficitul bugetar uriaș, vă pot spune cert că este peste 9,3%. Cu siguranță o să arăt către cei care au fost la conducere, pentru că este cu siguranță responsabilitatea dumnealor”.
În schimb, Nicușor Dan a răspuns susținând că nu este vorba despre o conspirație. Acesta a subliniat și efectele similare înregistrate după alegerile din luna noiembrie.
„Nu orice se întâmplă în România este rezultatul unei conspirații. Am încercat să calmez acest fenomen și să dau asigurări de stabilitate. Dacă ne uităm la oameni care promit ce vor face, trebuie să ne uităm la ce au făcut. Pe de altă parte, din nou și din nou, dacă ne uităm la oameni care promit că vor face, trebuie să ne uităm la ce au făcut ei. Iar eu sunt cel care am luat Primăria Capitalei cu datorie de trei sferturi din venitul ei anual și am adus-o la un rating cu patru trepte peste ratingul național”, a replicat Nicușor Dan.