EXCLUSIV Victor Ponta, despre Nicușor Dan, cel mai mare eșec marca Klaus Iohannis: „L-a chemat la Cotroceni, l-a luat în brațe. Acum ar trebui să spună am greșit, nu-l mai votați!”

Victor Ponta, fostul prim-ministru al României, a vorbit în direct la România TV despre șansele lui Cătălin Cîrstoiu, susținut de alianța PSD-PNL, la Primăria Capitalei, după ce Bucureștiul a fost condus nefast de Nicușor Dan, „alesul” președintelui Klaus Iohannis.

07 apr. 2024, 22:37
EXCLUSIV Victor Ponta, despre Nicușor Dan, cel mai mare eșec marca Klaus Iohannis: „L-a chemat la Cotroceni, l-a luat în brațe. Acum ar trebui să spună am greșit, nu-l mai votați!”
Victor Ponta, despre mandatul lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei

Victor Ponta e de părere că medicul Cătălin Cîrstoiu nu este ajutat de culoarea politică în drumul către scaunul Primăriei Capitalei, dimpotrivă. Pe de altă parte, despre Cristian Popescu Piedone spune că are o strategie foarte bună, apropiată oamenilor.

„Eu fiind bucureștean și participând la multe campanii în București, cred că pentru Cristian Popescu Piedone faptul că nu este atașat unuia dintre partidele mari, e la partidul pe care îl și conduce, e un avantaj. În București, susținerea marilor partide și susținerea domnului Iohannis cred că face foarte mult rău. Eu cred că domnul Cîrstoiu are șanse mult mai mari să ia mai multe voturi vorbind despre ce face din punct de vedere profesional, e medic, e manager de spital, decât să spună: „Mă susțin PNL, PSD și Iohannis”.

Cred că aici Cristi Piedone e foarte deștept, spune „Eu am un partid mic, e adevărat, dar eu, de fapt, candidez pentru bucureșteni”. În alte zone ale țării, așa e, scrie PSD pe tine sau PNL, în zona de vest, dar în București nu a fost așa. Vă reamintesc că Sorin Oprescu a candidat de la PSD de două ori și a pierdut, a candidat independent și a câșigat de două ori”, a declarat Victor Ponta, în direct la România TV.

Citește și: EXCLUSIV Victor Ponta, despre alegerile din București: „Nu s-au organizat, pe Cîrstoiu l-au aruncat așa pe teren”

Despre mandatul lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei a dat de înțeles că a fost un eșec marca Klaus Iohannis și speră că acesta nu va fi ales din nou de bucureșteni.

„Domnul Iohannis mai spune un lucru, are mână foarte proastă. Eu aș vrea să nu uitați, cred că își aduce aminte și Cristi Piedone, că în 2020, în săptămâna exact dinaintea alegerilor locale, domnul Iohannis l-a chemat pe Nicușor Dan la Cotroceni, l-a luat în brațe. Acum ar trebui să spună „Domnule, am greșit în 2020 cu Nicușor, nu-l mai votați pe Nicușor”. Iar ne zice Iohannis pe cine să votăm? Să zică la el la Sibiu, că la București ne-a omorât, ca să zic așa.

Eu sper să nu piardă, din nou, Bucureștiul. Bucureștiul și noi, bucureștenii, am pierdut foarte mult că s-a băgat Klaus Iohannis în 2020 să fie Nicușor Dan primar. De data asta aș vrea să nu pierdem tot noi, să rămânem cu Nicușor Dan, asta e”, mai spune Victor Ponta.

Citește și: EXCLUSIV – Victor Ponta, despre alegerile pentru Primăria Capitalei: Va fi o bătălie în București. Toți trei au șanse