Rotaract Triumph va invita la evenimentul „The Art of Tomorrow” pe data de 1 octombrie 2016, la Palatul Cesianu-Racovita (Galeriile Artmark). Impreuna cu tinerii artisti: Valentin Stefan, Andrei Popa, Nicolae Dumitru, Eglantina Von Becheru, Serban Gheorghiu, Ioana Adelina Boros, Gabriel Ghizdavu si platforma de licitatii online Lavacow sustinem o cauza aproape de sufletul nostru si de o mare importanta pentru scena artistica romaneasca.
Daniel Relenschi, primul pictor 3D din Romania, cel care a adus tehnica unui singur punct de perceptie, a fost diagnosticat cu cancer de piele. Prima batalie din aceasta lupta, pe care si-a propus sa o castige, a constat intr-o operatie reusita, dar pentru a se vindeca in intregime are de urmat o serie de tratamente.
Vezi si: Pictură 3D, în trei planuri. Daniel Relenschi: Picturile mele sunt ca şi nişte copii
Pe platforma de licitatii online www.lavacow.com aveti ocazia sa vedeti lucrarile donate de artistii nostri aflati la inceput de drum si sa plasati o oferta pentru cea care v-a atras atentia. Licitatia se va desfasura online, dar si la locul evenimentului. Fondurile stranse in urma licitatiei vor fi directionate catre Daniel Relenschi si vor face diferenta in etapele de vindecare ale pictorului.
Sambata, 1 octombrie va asteptam cu drag intre orele 14:00 – 18:00 pentru a descoperi impreuna lucrarile de arta ale unor artisti cu mare potential. Veti gasi toate acestea si multe alte surprize intr-o atmosfera eleganta, pe ritmurile de chitara ale Simonei Delegeanu.
Rotaract Bucuresti Triumph face parte din reteaua cluburilor Rotaract, care reprezinta aripa tanara a Rotary International, din care fac parte tineri cu varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani. Misiunea Rotaract este aceea de a dezvolta leadership-ul si cetatenia responsabila prin serviciul in folosul comunitatii.
Pictorul roman de 30 de ani, recunoscut la nivel international pentru unicile sale tablouri 3D si o personalitate activa in campanii pentru salvarea copiilor grav bolnavi, suferă din păcate de cancer de piele. Tumorile pe piele au aparul în urmă cu cinci luni, nu s-a știut despre ce afecțiune este vorba, până când la piciorul stâng, tumoarea a început să provoace dureri de nesuportat. Exista o bănuială, de aceea a fost nevoie de o biopsie pentru a obține un rezultat. Această biopsie a fost prelevată la IRO Iași, de unde a venit și rezultatul.
Daniel a urmat până în aprilie, timp de trei săptămani, un tratament de radioterapie în Iași, la Policlinica Sfântul Spiridon, cu trimitere de la IRO Iași. Era necesar deoarece durerile cauzate de tumorile de la picioare erau prea puternice și era pericolul ca acestea să se extindă.
Rezultatele radioterapiei sunt vizibile, o parte din tumori au căzut, e un proces dureros de vindecare, dar Daniel se folosește de sedative și astfel durerile sunt ușor diminuate.
”Am trăit o viață plină până acum, sper să fie la fel și de acum înainte. Pentru mine așa un diagnostic nu înseamnă sfârșitul, ci începutul unei lupte, care va sfârși cu o victorie a mea, dar și a celor care mă susțin, asta pentru că voi face tot ce îmi stă în putere să răzbesc. De mic copil știu ce înseamnă să suferi, asta din cauza sănătății precare dar și din cauza experiențelor de viață pe care le-am trăit. Sunt cazuri în care un cancer nu este depistat decât prin analize amănunțite, la fel a fost și în cazul meu, doar ca din păcate la mine e și vizibit, fiind un cancer de piele care vine cu dureri de nesuportat.
Ce am putut face până în acest moment a fost radioterapie, care promitea să reducă din dureri și din mărimea tumorilor, asta până voi urma un tratament pe care doresc să-l urmez în afara țării, la un spital care s-a mai confruntat cu astfel de cazuri. Până a fost depistat cancerul, am încercat să tratez mai multe afecțiuni, una din ele fiind neuropatia, care mi-a afectat picioarele, privându-mă de echilibru, și provocându-mi dureri la atingere, usturimi puternice în tălpi, evident mersul era un chin, am făcut chinetoterapie, care m-a ajutat să reduc din efectelel neuropatiei, afecțiunea contribuind la suportarea cu greu a efectelor cancerului.
Din păcate costurile tratamentelor sunt mari și nu aș fi în stare să le susțin singur fără oameni cu inimă mare. Am avut și am susținerea financiară din partea familiei, a apropiaților și a prietenilor mei, dar și a unor oameni pe care nu i-am cunoscut niciodată. E o experiență din care voi învăța și sper la rândul meu să pot dărui tot ce e frumos, știind că asta e menirea mea și încerc să o arăt prin tot ceea ce fac”, a mărturisit Daniel.
În această vară, Daniel Relenschi a revenit la Creative Fest, cu o lucrare care arată un mod în care putem interacționa cu natura, intrând efectiv în tablou, contopindu-ne cu acesta. Lucrarea s-a desfășurat pe trei planuri, fiind o noutate în România.
”Această lucrare este una care vine după o perioadă mare în care nu am pictat pentru că am fost mai mult internat în spitale. Nu îmi face foarte multă plăcere să vorbesc despre boală, ce a fost mai rău a trecut. Încerc să mă păstrez pozitiv, să mă odihnesc, să îmi echilibrez viața. Știu că altfel nu am cum să mă bucur de ce am în jur. Mă rugam să pot merge din nou. Nu știu câți din noi apreciază simplul fapt că pot merge. Eu am ajuns să iubesc să merg, să iubesc să trăiesc orice clipă”, a marturisit Daniel.
Daniel are nevoie de 20.000 de euro pentru examene amanuntite si tratament, pe care spera sa le realizeze la Clinica ACIBADEM-Turcia. Asociatia Salveaza o inima ( https://salveazaoinima.ro) a pornit o campanie de strangere de fonduri pentru Daniel si se pare ca multi oameni s-au mobilizat, strangandu-se in cateva zile, 37% din suma totala. Donatii pot fi facute online pe pagina dedicata lui Daniel, https://salveazaoinima.ro/campaigns/daniel-relenschi/ dar si in conturile deschise de mama lui Daniel, Maxin Doina
Titular cont- Maxin Doina (mama lui Daniel)
IBAN RON- RO35BTRLRONCRT 0229692602
IBAN EURO- RO12BTRLEURCRT 0229692601
Cont deschi la Banca Transilvania
Pentru cei care nu sunt in tara:
Swift- BTRLRO 22
BIC- BTRL
Contact: Maxin Doina- 0729484353
e-mail: [email protected]
Daniel Relenschi- 0731813500
e-mail: [email protected]
Daniel a început să deseneze la vârsta de 4 ani şi deşi talentul îl moştenise din plin de mama sa a trebuit să înveţe totul singur. O vedea pictând şi voia să facă şi el la fel. Nu ştia cum să dea viaţă creionului din mână şi nu primea răspunsuri. Mama sa nu i-a arătat niciodată nimic, trebuia singur să înţeleagă, să caute, să descopere. A fost fericit că în şcoală existau orele de desen, se bucura din plin de ele pentru ca acasă nu găsea îndrumare şi încurajare spre pictură, şi asta pentru ca în acea perioadă interesul pentru artă scăzuse total. A vrut să studieze arta în clasele V-VIII, însă mama sa a refuzat şi l-a trimis la o clasă de matematică-informatică.
După ce a studiat la un liceu textil pe profil design vestimentar s-a specializat în crochiul de modă. A cochetat o bună perioadă cu lumea modelingului unde a colaborat cu Irina Schrotter şi Doina Levintza pentru ca apoi să-şi dea seama că pictura trebuie să devină prioritate, o profesie.
Primele tablouri le-a făcut în 2008, atunci când a avut şi prima expoziţie. Şi-a prezentat lucrările la Sala Polivalentă din Muzeul Judeţean Botoşani unde a avut un mare succes. Din acel moment, viaţa artistului s-a schimbat radical. Au urmat numeroase comenzi şi provocări. A pictat tablou după tablou şi a reuşit de fiecare dată să impresioneze cu talentul său.
„În pictura mea se găseşte tot ce e frumos. Încerc să pictez frumosul sau să-l reinventez. Câteodată sunt tentant să pictez şi alte lucruri şi încerc să nu-mi dau frâu acestor imbolduri”, spune pictorul.
Într-o zi, Daniel a primit o provocare din partea unui prieten care l-a întrebat dacă poate face o pictură 3D pe asfalt. A zis „da”, deşi nu ştia nimic despre 3D.
Cu această lucrare, Daniel Relenschi a devenit artistul care a realizat prima pictură 3D din România. Asta după ce iniţial se scrisese în presă că germanul Manfred Stader făcuse la noi în ţară o astfel de lucrare în premieră. Au urmat interviuri peste interviuri şi s-a aflat apoi că de fapt tânărul român era cel care adusese pentru prima dată pictura 3D pe străzile din România.
„Mi-a plăcut să mă provoc şi am zis că dacă altcineva poate, şi eu pot face lucrul acesta. Pictura a fost realizată în cadrul festivalului de publicitate nonconvenţionala ADfel în 2011”, a povestit artistul.
„Interacţiune”, primul tablou 3D în ulei din lume
După ce a realizat prima pictură 3D pe asfalt, Daniel Relenschi a simţit nevoia să facă mai mult, şi a reuşit. A pornit de la ideea că 3D-ul trebuie dus către alte culmi faţă de cele pe care le ocupa şi a realizat primul tablou 3D în ulei din lume.
„Lucrarea este plină de simboluri, se poate vedea mâna care pare să întindă un măr dar aceasta iese dintr-un univers necunoscut, o lume de ideal, trecerea produce durere, dar odată ce interacţionezi vezi lucrurile tot mai clar. Am făcut referire aici la geneza. Se mai pot observa şi alte ”subtilităţi”, dar acestea rămân a fi descoperite de privitor”, explică pictorul.