Exterminarea lentă a populaţiei a început. Metoda prin care SUNTEM OTRĂVIŢI în fiecare zi

Compania americana Monsanto incearca sa acapareze lantul alimentar mondial si sa aiba un control pe hrana omenirii. De ce?
Iulian Tudor
29 mai 2015, 07:36
Exterminarea lentă a populaţiei a început. Metoda prin care SUNTEM OTRĂVIŢI în fiecare zi

Sa nu credeti ca toate aceste lucruri sunt doar pentru bani, scrie bzi.ro. Nu, fac parte din planurile celor care conduc lumea din umbra (controlul hranei la nivel mondial este un pas important in controlul total al omului). 

Citeşte şi Daciana Sârbu s-a alăturat campaniei lui Jamie Oliver: „Sprijin lupta pentru educaţia alimentară”

Cititi si fiti constienti de ce se intampla in jurul nostru in timp ce noi stam „linistiti la locurile noastre”:

Dragi prieteni,

O mega-companie preia treptat controlul asupra lantului nostru alimentar, infestand guvernele cu propriile interese si punand in pericol viitorul industriei alimentare globale. Depinde doar de noi sa oprim atacul companiei Monsanto si al altor companii care ne manipuleaza guvernele pentru a pune profitul lor mai presus de binele public. Pentru a ii opri pe cei de la Monsanto trebuie sa demascam si sa combatem atacul lor global daunator. Garanteaza acum o donatie in valoare de 5 lei pentru salvarea politicilor si industriei alimentare:

Gigantul chimic care a „daruit” lumii otravuri ca agentul Orange si DDT, are o schema de afaceri extrem de profitabila:

Pasul 1: Monsanto creeaza pesticide si seminte modificate genetic care le pot rezista, patenteaza aceste seminte, le vinde fermierilor (scotand de pe piata semintele naturale, traditionale, sanatoase), le interzice fermierilor sa replanteze semintele de la un an la altul si trimite apoi agenti sub acoperire pentru a aduna probe si a da in judecata cultivatorii care nu respecta interdictia.

Pasul 2: Compania investeste milioane de euro/dolari in lobby guvernamental si contributii la campanii politice, plaseaza fosti angajati in pozitii-cheie in Guvern (vezi Valeriu Tabara si Stelian Fuia) si colaboreaza apoi cu ei pentru a modifica restrictiile si a invada pietele din intreaga lume cu produse Monsanto.

Pentru ca legea americana da voie corporatiilor sa cheltuiasca sume nelimitate pentru a influenta politicienii, acestea isi permit deseori sa cumpere legile de care au nevoie. Anul trecut, Monsanto si alti giganti biotehnologici au cheltuit suma uriasa de 45 de milioane de dolari pentru a opri un proiect de lege care cerea etichetarea produselor modificate genetic (OMG) in California si au iesit victoriosi, in ciuda faptului ca 82% dintre americani vor sa stie daca produsele pe care le cumpara sunt modificate genetic. Tot in SUA a fost adoptat recent Monsanto Act, un amendament care protejeaza excesiv producatorii de biotehnologii. Conform acestui amendament, tribunalele federale nu mai pot opri vanzarea unui produs, chiar daca se dovedeste ca acesta reprezinta un pericol pentru consumator si ca aprobarea data de Guvern trebuie retrasa.

Puterea pe care Monsanto o are in SUA este cea mai buna trambulina pentru saltul catre dominatia globala. I se opun insa numerosi fermieri si activisti curajosi, din toate colturile lumii. Din UE pana in Brazilia, India si Canada, acesti oameni hotarati opun rezistenta si incep sa obtina victorii importante.

Monsanto dirijeaza o operatiune complexa de industrializare totala a agriculturii: transformarea fermelor si afacerilor mici in „monoculturi” vaste unde se cultiva o singura planta saracesc solul de nutrienti, afecteaza diversitatea genetica si creeaza o dependenta de fertilizatori, peticide si alte produse chimice. Si, culmea ironiei, inca nu e clar daca distrugerea agriculturii sustenabile a condus la o marire a recoltei. Singurul lucru clar e ca a adus mai mult profit corporatiilor. Guvernele noastre ar trebui sa ia masuri, dar lobby-ul facut de Monsanto le opreste.

Citeşte şi Care sunt cele mai periculoase produse alimentare

E socant, dar Monsanto exercita deja un semi-monopol asupra pietei din SUA, detinand patente pentru peste 96% dintre semintele modificate genetic care sunt cultivate. Iar in ciuda semnelor de intrebare referitoare la siguranta si sanatatea consumatorilor, aceleasi patente permit companiei sa impiedice testarea semintelor de catre fermieri si cercetatori! Cu toate acestea, cateva tari au interzis sau au limitat folosirea produselor Monsanto.

Nici macar pretul nu este un avantaj pentru aceste produse, chiar daca Monsanto sustine ca ele sunt mai ieftine. De multe ori fermierii sunt pacaliti si semneaza contracte pe mai multi ani, fiind obligati sa cumpere seminte pentru fiecare sezon si din ce in ce mai multe erbicide pentru combaterea „super-buruienilor”, la preturi din ce in ce mai ridicate. In India, situatia este atat de grava incat o zona cu culturi de bumbac a fost botezata „pamantul sinucigasilor”. Zeci de mii de fermieri saraci din aceasta zona si-au luat viata pentru a scapa de datoriile imposibil de platit.

Exista insa si o raza de speranta: din ce in ce mai multi oameni de stiinta si fermieri au decis sa lupte impotriva gigantilor chimici si au obtinut deja victorii importante. Un grup din India a ajutat la castigarea a trei procese legate de patente impotriva corporatiilor, iar in Brazilia cinci milioane de fermieri au dar in judecata Monsanto pentru perceperea de redevende nejustificate si au primit despagubiri in valoare de 2 miliarde de dolari! Oamenii de stiinta promoveaza modele pentru o agricultura sustenabila, iar saptamana trecuta un milion si jumatate de membri Avaaz s-au alaturat luptei impotriva patentelor pentru alimente cultivate prin metode conventionale in UE.

Avem nevoie de o forta globala masiva pentru a ii tine piept lui Monsanto si a opri acapararea corporatista a guvernelor noastre. Haideti sa demascam felul in care democratiile noastre sunt dominate, sa ajutam fermierii sa isi faca auzita vocea, sa contestam legile si patentele care urmaresc alte interese decat cele ale cetatenilor si sa luptam umar la umar cu lobby-ul corporatist.

Suntem in criza de timp. Ne confruntam deja cu crize climatice, alimentare si de mediu masive, asa ca avem nevoie urgenta de agricultura sustenabila si inovatie. Pentru asta trebuie sa ne bazam pe fermieri si oameni de stiinta care stiu ce functioneaza cel mai bine in ecosisteme diferite, si nu pe strategiile unui gigant ale carui actiuni sunt ghidate doar de profit.

Puterile acestui Goliat corporatist cresc pe zi ce trece. Dar daca comunitatea noastra cu 21 de milioane de membri isi va uni fortele impotriva acestui monstru, avem o sansa la victorie. Membrii Avaaz s-au unit in numeroase randuri impotriva marilor daunatori ai planetei si au castigat. Acum a venit timpul sa ne asiguram ca guvernele noastre ne reprezinta cu adevarat interesele, sa ne protejam alimentele si sa facem dreptate fermierilor nevoiasi.

DailyBusiness
Ambulanța București a primit mii de solicitări în ultimele zile. Alis Grasu, managerul SABIF: „S-ar putea să înceapă să crească”
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Cum s-a pozat Dana Budeanu de Crăciun: Vedeta a apărut într-o ipostază extrem de provocatoare! – FOTO
Fanatik.ro
Doliu la Hollywood. Un actor extrem de apreciat a murit într-un accident cumplit
Capital.ro
Este ordin de la UE pentru toți șoferii din Europa! Intră în vigoare de la 1 ianuarie 2025
Playtech.ro
Ce preparate au mâncat deținuții din închisorile din România în prima zi de Crăciun. Regim special pentru diabetici
DailyBusiness
Fructul-minune, care scade riscul de infarct cu 32%! Ar putea fi secretul unei inimi sănătoase
Adevarul
Român condamnat la închisoare în Marea Britanie pentru trafic de imigranți ilegali. A fost prins cu patru vietnamezi în mașină
wowbiz.ro
Mii de euro de la stat pentru tinerii care vor deveni părinți! Ce condiții trebuie să îndeplinească
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
kanald.ro
Pensiile românilor se indexează de la 1 ianuarie 2025! Cum poți vedea dacă ți se majorează pensia
Cancan.ro
Cât costă o noapte de cazare la hotelul de 5 stele în care Andra și Cătălin Măruță au petrecut Crăciunul
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Dispar banii cash? Limită pentru cei care retrag numerar de la ghișeu sau de la bancomate
StirileBZI
Ce mănâncă europenii de Crăciun. Cele mai neobișnuite tradiții culinare
Prosport.ro
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
stirilekanald.ro
Au ars de vii în a doua zi de Crăciun, după ce autoturismul le-a luat foc la impactul cu o cisternă. Autoritățile nu știu, încă, numărul morților
substantial.ro
Zelenski solicită Statelor Unite mărirea ajutorului militar pentru Ucraina
MediaFlux
ANUNȚ despre PENSIILE DIN IANUARIE! ÎNGRIJORĂRI pentru PENSIONARI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Solidaritate cu soția lui Petre Daea? „Pentru multe femei, Crăciunul e o luptă cu frica şi cu tăcerea; nimeni nu trebuie să trăiască în teamă” (ANES)