Farul și Sepsi sunt la 90 de minute distanță de grupele Europa Conference League

Ambele echipe sunt încă în cărți, chiar dacă numai una dintre ele este cotată ca fiind favorită la accederea în grupe.

30 aug. 2023, 10:09
Farul și Sepsi sunt la 90 de minute distanță de grupele Europa Conference League

După emoții intense și dueluri memorabile în manșele anterioare, Farul Constanța și Sepsi Sfântu Gheorghe sunt pregătite de bătălia finală, care le poate aduce calificarea în grupele Europa Conference League. Partea pozitivă este că ambele echipe sunt încă în cărți, chiar dacă numai una dintre ele este cotată ca fiind favorită la accederea în grupe.

Campioana României, Farul Constanța, pleacă dintr-o postură extrem de favorabilă. Având o cotă de 1.38 la casele de pariuri online, conform informațiilor de la Cote Pariuri, Farul este văzută ca favorită clară la calificarea în grupe. Cu toate acestea, nu toate echipele românești care evoluează în acest play-off au aceeași soartă. Sepsi pare că se află în fața unei misiuni imposibile: echipa antrenată de Liviu Ciobotariu are o cotă de 6.30 pentru calificare.

După victoria cu 2-1 de la Ovidiu, unde golurile au venit din partea lui Rivaldinho și Mihai Popescu, echipa lui Gică Hagi ar putea realiza o performanță istorică: prima calificare a echipei lui Gică Hagi în grupele unei competiții europene. După succesul din campionat cu rivalii de la Universitatea Craiova, constănțenii au un moral cât se poate de ridicat, iar evoluțiile excelente ale lui Louis Munteanu i-au făcut rapid uitați pe Denis Alibec și Andrei Borza.

Un element important în această dispută este adaptabilitatea jucătorilor la noile condiții de joc, lucru evidențiat de decarul Farului, Constantin Budescu: „Putem scrie istorie, dar momentan nu am obținut nimic. Mai avem un meci acolo, șansele sunt egale. O să fie un teren sintetic, trebuie să ne adaptăm.” În dorința de a-și maximiza șansele, echipa s-a deplasat cu două zile înainte de meci, gata să înfrunte condițiile specifice din Finlanda.

Farul și Sepsi sunt la 90 de minute distanță de grupele Europa Conference Leagu

În același timp, dar la o distanță considerabilă, în nordul Europei, Sepsi își va măsura forțele cu Bodo/Glimt. Având în vedere rezultatul de egalitate din tur, 2-2, echipa covăsneană poate spera la o surpriză plăcută, deși norvegienii pleacă cu prima șansă.

Sepsi a avut avantajul unei săptămâni de odihnă, întrucât meciul lor din Superliga a fost amânat. Cu toate acestea, o pierdere importantă pentru echipă va fi absența lui Cosmin Matei.

Conform ProSport, Matei a suferit doar o contractură musculară, mijlocașul a scăpat ieftin și va reveni pe teren în mai puțin de o săptămână, însă nu va putea evolua în meciul din Norvegia. În ciuda acestei pierderi temporare, moralul echipei a rămas ridicat.

Unul dintre cei mai importanți membri ai echipei, portarul Roland Csaba Niczuly, a revelat care este principalul atu al formației conduse de Liviu Ciobotariu: „Forța echipei în acest moment este grupul, faptul că suntem o echipă omogenă. Formăm un grup foarte unit, un grup care dorește performanță, și cred că acest lucru se vede și pe teren”, a spus Roland Csaba Niczuly, într-un interviu pentru LPF.