„Împreună cu parteneri privați, în acest an, în cele mai aglomerate zone ale Capitalei — în afară de parcările de tip park and ride, care sunt de obicei la intrarea în oraș, precum și cele centrale, care sunt prevăzute în PIDU și PMUD, dorim să construim în regim de urgență câteva parcări modulare, în special în zonele în care nu există alte soluții. Parcări modulare de mai mici dimensiuni, care se construiesc din materiale ușoare, de obicei metalice, pentru soluții urgente”, a spus Firea, în cadrul conferinței „Jump to smart 1.0 — Soluții rapide și inovatoare pentru România orașelor inteligente”, eveniment organizat de asociațiile Smart România și Brainstorming.
În acest sens, ea a invocat cazul unui spital privat, din zona centrală a orașului, care dorește să se extindă.
„Toți cetățenii din zonă sunt pe bună dreptate deranjați, frustrați. Dar și spitalul trebuie să funcționeze. Și atunci împreună trebuie să găsim soluții practice, astfel încât spitalul privat să funcționeze — pentru că acolo merg pacienți — dar nici cetățenii care au acolo domiciliul sau tranzitează zona să nu fie deranjați, pentru că acolo a devenit o zonă pur și simplu irespirabilă, cel puțin la ora prânzului”, a precizat primarul general.
Pe de altă parte, Gabriela Firea a adăugat că luni a participat la un grup de lucru pe tema parcărilor ilegale, solicitând Poliției să aplice legislația. În context, ea a subliniat că, dincolo de obligațiile care revin autorităților, există și responsabilitatea fiecărui cetățean de a accepta să parcheze în locurile special create în acest scop.
„Sunt câteva (parcări ilegale, n.r.) chiar și în zona centrală, în care pentru două ore plătești 80 de lei. Este inadmisibil, de netolerat, în momentul în care ai totuși parcări publice și private la prețuri rezonabile. (…) Cu toții, când vizităm Europa, înțelegem că trebuie să lăsăm mașina într-o parcare publică sau privată, plătim cât este necesar — bineînțeles, rezonabil”, a precizat Firea.