Firea răspunde propunerii lui Ponta de a fi candidatul Pro România la Primăria Capitalei: „Nu dau lovituri de palat”

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a refuzat, în direct la România TV, propunerea lui Victor Ponta de a candida la Primăria Capitalei din partea Pro România. Edilul Capitalei a explicat că nu trădează chiar dacă PSD a trecut printr-o "situaţie grea", iar "epoca domnului Dragnea a lăsat urme sfâşietoare pentru partid".

RomaniaTV.net
08 iul. 2020, 18:46
Firea răspunde propunerii lui Ponta de a fi candidatul Pro România la Primăria Capitalei: „Nu dau lovituri de palat”

Invitată în studioul România TV, Gabriela Firea i-a explicat jurnalistului Victor Ciutacu faptul că „românii vor vota în toată ţara la primării oamenii pe care-i consideră competenţi. Nu vor vota stânga sau dreapta”:

„Domnul Ponta a spus că, fără PSD, Gabriela Firea ar lua mai multe voturi ca independent. Odată ce am intrat în acest partid e ca într-o căsătorie. Nu trădezi. Eşti până la capăt.

Partidul a trecut printr-o situaţie grea şi epoca domnului Dragnea a lăsat urme sfâşietoare pentru partid. Când partidul începe să aibă probleme, de obicei ca într-o corabie, şobolanii fug atunci când corabia se scufundă. PSD-ul nu se scufundă”, a declarat Gabriela Firea. 

Edilul Capitalei a dat de înţeles că nu este un „aventurier politic”. 

„Nu plec. Nu dau lovituri de palat. Nu sunt o persoană care să meargă pe planuri strict personale şi nu sunt un aventurier politic.

Înfrângerea mea la Primărie ar fi un motiv de bucurie pentru multe persoane”, a explicat primarul general al Capitalei.

Ce propuneri a primit Gabriela Firea ca să renunţe la candidatura la Primăria Capitalei

„Mi s-a propus să mă duc la Senat sau în eventualitatea în care PSD, printr-o alianţă cu Pro România, să fiu una dintre propunerile valide de prim-ministru. Mă ajutau să avansez, dar de fapt voiau să scape de candidatura mea la Primăria Capitalei.

Nu îmi este teamă de o înfrângere. Nu îmi este ruşine de activitatea mea”, a afirmat Gabriela Firea, la România TV.

Gabriela Firea: „Nu mă retrag din cursa pentru Primăria Capitalei! Pot să vină şi 10 candidaţi”