Florin Cîţu, premier desemnat. Ludovic Orban: Salut decizia preşedintelui României

Ludovic Orban susţine propunerea preşedintelui Klaus Iohannis privind desemnarea lui Florin Cîţu pentru funcţia de premier. 

26 feb. 2020, 18:58
Florin Cîţu, premier desemnat. Ludovic Orban: Salut decizia preşedintelui României

„Salut decizia preşedintelui României de desemnare pentru funcţia de prim-ministru a colegului meu de partid şi de guvern Florin Cîţu. Este o decizie extrem de importantă, care are ca obiectiv deblocarea situaţiei care este creată în mod artificial de PSD şi de prelungirile sale instituţionale. Decizia preşedintelui este conformă cu voinţa PNL. (…) Vom susţine această propunere”, a declarat Ludovic Orban la Palatul Victoria.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri seară, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare, că l-a desemnat pe Florin Cîţu pentru funcţia de prim-ministru.

„Noi nu ne dorim să blocăm România. Noi ne dorim să mergem mai departe şi să rezolvăm problemele ţării, să rezolvăm problemele românilor. Aşadar, după consultări, acum, am decis deja să fac o desemnare pentru a mişca lucrurile în aşa fel încât să nu ne blocăm politic. Aşadar, astăzi am decis să desemnez pentru poziţia de prim-ministru pe domnul Vasile Florin Cîţu, actualmente ministru al Finanţelor Publice, care se va prezenta, sper, într-un timp scurt, în faţa Parlamentului, cu o echipă guvernamentală şi un program de guvernare”, a arătat preşedintele, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Citeşte şi Marcel Ciolacu, prima reacţie după ce Florin Cîţu a fost desemnat premier: Este o glumă şi o sfidare la adresa Parlamentului