Florin Cîţu: S-ar putea, după nouă luni, mulţi români să aibă probleme. Economia s-ar putea să fie în colaps

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, a declarat că s-ar putea ca după noulă de zile, mai mulți români să aibă probleme financiare. Printre aceștia fiind și cei care acum își pot plăti ratele.

RomaniaTV.net
29 mart. 2020, 08:56
Florin Cîţu: S-ar putea, după nouă luni, mulţi români să aibă probleme. Economia s-ar putea să fie în colaps

Florin Cîțu a fost întrebat de corespondentul ProTV Paul Angelescu dacă capitalizarea ratelor, în cazul amânării plății creditelor pentru nouă luni de zile, conform Ordonanțtei de Urgență date de Guvern joi, va deveni o povară suplimentară pentru persoanele care aleg această opțiune.

Citește și: Florin Cîţu, anunţ important despre amânarea plăţii ratelor din cauza coronavirus. „Vom prelungi perioada pentru cereri de suspendare”

„S-ar putea, după nouă luni de zile, mult mai mulți dintre români să aibă probleme, chiar dintre cei care acum își pot plăti ratele, atunci ar putea să aibă probleme. Economia s-ar putea să fie în colaps peste nouă luni de zile”, a declarat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Ministrul Finanțelor a explicat că soluția privind amânarea plății ratelor a fost luată că ”oamenii să stea liniștiți” și pentru că este important să ”rezolvăm mai întâi problema de sănătate”.  De asemenea, acesta a adăugat că peste nouă luni, economia ar putea fi în colaps, în condițiile în care ”toată Europa este în criză astăzi”, iar ”noi suntem încă ok”.

„Nouă luni de zile e o perioadă lungă, deci noi nu știm cât durează starea de urgență. În această perioadă primește somaj tehnic, da, deci sunt niște bani pe care îi primește și din care nu trebuie să consume ca să plătească rata. Asta pe de o parte. În al doilea rând, este clar s-ar putea să fie afectat… nu această dobândă să fie problema, e adevărat că pentru foarte mulți români după această perioadă de nouă luni de zile s-ar putea să fie probleme cu plățile la toate, dar nu doar pentru cei care au suspendat, pentru toți românii care au contracte de credite”