Florin Cîţu: The Godfather Marcel Ciolacu MINTE! OUG privind ratele, modificată de opoziţie în Parlament

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, lansează un atac de o duritate fără precedent la adresa liderului interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

29 mart. 2020, 08:43
Florin Cîţu: The Godfather Marcel Ciolacu MINTE! OUG privind ratele, modificată de opoziţie în Parlament

Florin Cîțu îl compară pe acesta cu celebrul personaj din fimul „Nașul” și îi spune „The Godfather”. Cîțu îl acuză pe Ciolacu că minte românii în ceea ce privește amânarea ratelor la bănci și îl acuză „stă prost cu cartea”.

Marcel Ciolacu: „Guvernul PNL a decis ca românii să plătească dobândă la dobândă. Vom corecta în Parlament această ticăloşie!”

Citește și: Streinu Cercel solicită convocarea CSAT: ‘E momentul ca președintele României să se implice în mod direct. Nu mai avem timp’

„Ciolacu, „The Godfather”

Muncim 24 de ore din 24, într-un ritm infernal să găsim soluții pentru pentru români.

În acest timp PSD-ul a început campania electorală. Ciolacu și gașcă lui de trompete își concentrează campania pe tema amânării ratelor la bănci.

Să vă arăt cum minte PSD.

Acum zece zile îi anunța pe români oficial că PSD a depus în Parlament un proiect de lege care suspendă plata ratelor până la sfârșitul anului. Adică pentru 9 luni.

O minciună!

Pentru că ieri ne anunță, tot oficial, că proiectul depus în Parlament de PSD amână plata ratelor DOAR pentru 6 luni.

Sunt doua variante.

Ori i-a spus cineva ce să zică și el nu a înțeles pentru că știm că stă prost cu cartea.

Sau cineva l-a convins cu ceva să reducă de la 9 la 6 luni perioada de amânare a plății ratelor la bancă.

Ciolacu, ce te-a făcut să te răzgândești?

Trebuie să le spui public românilor de ce i-ai mințit.

Eu știu de ce!”, scrie Florin Cîțu.

PSD, Pro România şi ALDE, front comun 

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a postat pe pagina sa de Facebook o interpelare pe care ar fi adresat-o, împreună cu liderii PSD, Marcel Ciolacu şi ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, cu privire la numărul de cetăţeni români intraţi în ţară în ultima săptămână, câţi dintre aceştia veneau din Italia şi Spania şi câţi au fost trimişi în carantină sau izolare la domiciliu.

„În baza prevederilor Constituţiei României, a Regulamentelor Camerei Deputaţilor şi Senatului şi a legislaţiei în vigoare, vă rugăm să ne comunicaţi în cel mai scurt timp următoarele date: 1. Numărul total de cetăţeni care au intrat pe teritoriul României în perioada 21 – 28 Martie a.c.; 2. Numărul de cetăţeni care au declarat la momentul intrării sau au fost depistaţi ulterior de către autorităţi ca venind din Italia si Spania; 3. Numărul de cetăţeni (dintre cei menţionaţi la pct. 1 şi 2) menţinuţi în carantină – şi numărul celor trimişi în izolare la domiciliu. Aşteptăm răspunsul dumneavoastră scris în cel mult 48 de ore (…) Având în vedere condiţiile speciale de funcţionare a Parlamentului în această perioadă, vă solicităm să acceptaţi această formă electronică de transmitere a interpelării”, este textul interpelării postat de liderul Pro România.

Victor Ponta a postat şi o înregistrare video în care poate fi văzută o coloană de câteva zeci de maşini la intrarea în Vama Nădlac.

Totodată, Ponta a susţinut, pe pagina sa de Facebook, că în cursul zilei de sâmbătă au intrat în ţară prin Vama Nădlac un număr de 3.000 de români veniţi din Italia şi Spania, dar care nu au mai fost trimişi în carantină pentru că nu ar mai fi locuri disponibile.

„În timp ce ascultam imnul la maşinile MAI, azi, doar prin Vama Nădlac, au intrat în ţară peste 3.000 de persoane venite din Italia şi Spania ??! Care au plecat acasă – că nu mai sunt locuri în carantină!”, a mai scris preşedintele Pro România, pe pagina sa de socializare