FNAP susţine închiderea şcolilor în Capitală: „Măsura preventivă trebuie asumată, nu ne opunem”

Eugen Ilea, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Bucureşti susţine faptul că măsura preventivă prin care şcolile vor fi închise din cauza coronavirusului trebuie asumată, iar FNAP nu se va opune. 

RomaniaTV.net
09 mart. 2020, 08:19
FNAP susţine închiderea şcolilor în Capitală: „Măsura preventivă trebuie asumată, nu ne opunem”

Eugen Ilea susţine închiderea şcolilor în condiţiile în care nu toate instituţiile din România dispus de resursele igienico-sanitare şi nici de o cultură a siguranţei pentru ca acest virus să nu fie răspândit. 

„PREVENȚIE Elevii își petrec până la 7-8 ore zilnic la școală, se impuse luarea unei decizii privind suspendarea cursurilor pentru a preveni răspândirea Coronavirus. Această măsură preventivă trebuie asumată, iar FNAP nu se opune, dacă decizia o sa fie de suspendare ținând cont de faptul că nu toate școlile din România dispun de resursele igienico-sanitare și nici de o cultură a siguranței pentru ca acest virus să nu fie răspândit. Așadar, FNAP susține prevenția, dar decizia este la autorități. Nu trebuie sa ne fie teamă de decizii, atunci când este vorba de sănătate. Particip, acum, la Comandamentul de urgență al Municipiului București, unde recomandarea PMB este de a suspenda cursurile” , este mesajul postat de Eugen Ilea pe contul său de Facebook.

Citeşte şi: Încă două universităţi din România au suspendat activităţile didactice şi de practică

Gabriela Firea, despre închiderea şcolilor

Gabriela Firea a anunţat, luni, la comandamentul de urgenţă de la primărie, în contextul extinderii infectării cu coronavirus în România şi apariţia primelor cazuri la Bucureşti, că a decis suspendarea activitpţii teatrelor şi a concercetelor în BUcureşti. De asemenea, s-a decis ca evenimentele sportive să se desfăşoare fără spectatori. În privinţa şcolilor şi grădiniţelor, Gabriela Firea a spus că, din punctul ei de vede, ar trebui suspendate cursurile în şcoli şi grădiniţe.

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat luni suspendarea activităţii teatrelor aflate în subordinea Primăriei Capitalei.

„Avand în vedere confirmarea a doua cazuri în Bucureştei si a numarului de persoane in carantina, si peste 800 de persoane in carantina în Capitală, anunţ:

  • suspendarea activitatii teatrelor aflate in subordinea PMB până la 31 martie, 
  • suspendarea concertelor, evenimentelor de catre Opera Comică pentru Copii, Centrul Municipal pentru Tineret, Centrul pentru Seniori, ARCUB, Creart, PROEDUS, Muzeul Literaturii, Muzeul Municipiului Bucureşti
  • meciurile CSM Bucureşti se vor desfasura fara spectatori
  • masuri sporite in spitalele aflte in subordinea PMB
  • DGASMP va lua masuri pentru protejarea persoanelor fara adopost”, a anunţat Gabriela Firea.

„Putem sa nu inchidem nicio scoala, nicio gradinita si asteptam sa vedem ce se intampla. Dar putem fi preventivi, responsabili, sa inchidem scolile si gradinitele”, a spus Gabriela Firea.