Fost ministru al Sănătăţii îl acuză pe Nelu Tătaru că îşi angajează apropiaţii în funcţii importante: „În cuvintele sale, face reformă”

Senatorul PSD Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, îi aduce acuzaţii grave actualului ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru. Într-o postare pe Facebook, Bodog dezvăluie faptul că Tătaru "a fost prins angajându-și neamurile și amicii prin diverse funcții în minister".

RomaniaTV.net
01 iun. 2020, 16:38
Fost ministru al Sănătăţii îl acuză pe Nelu Tătaru că îşi angajează apropiaţii în funcţii importante: „În cuvintele sale, face reformă”

Fostul ministru al Sănătății, Florin Bodog, este de părere că actualul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, nu distruge caracatița din sistemul sanitar, ci, dimpotrivă, îşi angajează apropiați sau rude în funcții importante creându-şi, astfel, propria caracatiţă.

„Nelu Tătaru se face pescar. De caracatițe. Ministrul actual al Sănătății, Nelu Tătaru, a fost prins angajându-și neamurile și amicii prin diverse funcții în minister. Adică, în cuvintele sale, face reformă! Dovedit mincinos, Tătaru se zbârlește acum la lume, amenință în stânga și-n dreapta, se ia la luptă cu caracatițe imaginare, doar doar va reuși să abată atenția românilor într-o altă direcție”, scrie senatorul pe Facebook.

Citeşte şi Nelu Tătaru: „Suntem pe pantă descendentă. Avem cel mai mic număr de cazuri noi pe 24 de ore de la începutul pandemiei”

Bodog continuă făcându-i ministrului în exerciţiu câteva recomandări pentru distrugerea reală a caracatiţei din sistemul medical, deşi, crede acesta, Nelu Tătaru nu îşi doreşte cu adevărat acest lucru. Recomandările ascund, însă, şi unele dezvăluiri despre actualul ministru al Sănătăţii.

„Așadar, spune Nelu Tătaru, vrea desfacerea caracatiței din tot sistemul medical. Dacă vrea într-adevăr așa ceva – doar că nu vrea (!) – îi sugerez cu ce poate să înceapă:

1. Să nu mai facă, în propria farmacie, speculă cu măști chirugicale vândute la supra preț și FĂRĂ bon fiscal.

2. Să nu mai emită fake news ca atunci când își scuza incompetența inventând măsuri ale autorităților franceze,măsuri care nu existau!

3. Să ceară iertare personalului medical pentru că nu a emis NICIODATĂ ordinul de declarare a epidemiei în România – fapt care a creat HAOS în spitale și a împiedicat plata personalului!

4. Să spună oamenilor unde sunt milioanele de teste din Coreea de Sud pe care le promitea în luna Martie!

5. Să explice de ce Unifarm a cumpărat, fără licitație, izolete la 17.000 euro/bucată, dar și cum s-au realizat tunurile de sute de milioane de euro, prin metode similare, din timpul mandatului său – ca atunci când a lansat o ”licitație” într-o zi de Vineri liberă (1 Mai!) pentru Luni!”

Citeşte şi Nelu Tătaru, prima reacţie după ce a fost acuzat că şi-a angajat rudele la stat: „Voi desface caracatiţa din Sănătate”

În finalul postării, Florian Bodog îi solicită demisia ministrului Nelu Tătaru pentru că „a arătat că nu îl interesează combaterea Coronavirus ci strict bunăstarea clientelei politice a PNL”.

„Nu, domnule Tătaru, nu poți desface nicio caracatiță când tu însuți ești caracatița, iar tentaculele tale și ale amicilor tăi sugrumă tot sistemul medical din România!”, conchide Florian Bodog.

Reamintim că purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romaşcanu, a afirmat că, în guvernarea PNL, în aparatul de stat au fost angajate 12.000 de persoane noi.

„Peste 12.000 de oameni au fost angajaţi, noi, la stat, deşi domnul Orban se lăuda că o să facă scurtă la mână concediind pilele PSD. Vedem că a făcut scurtă la mână angajând pilele PNL. Suntem convinşi că oamenii văd şi vor sancţiona la vot aceste abuzuri liberale „, a declarat Lucian Romaşcanu într-o conferinţă de presă.

Purtătorul de cuvânt al PSD a prezentat, având în fundal montaje foto realizate în baza unor materiale apărute în presă, „caracatiţa domnului ministru Tătaru” şi „reţeaua Grindă”, făcând referiri la numirea unor „rude, prieteni, protejaţi” ai ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi a celui al Dezvoltării, Ion Ştefan, în diverse funcţii publice importante din aparatul de stat.