Fostul ministru Claudiu Năsui, audiat la DNA în dosarul măstilor: ”Am fost citat în calitate de martor”. Pițurcă încearcă să scape de controlul judiciar

Deputat USR Claudiu Năsui este audiat de procurorii anticorupție in calitate de fost ministru al Economiei în legătură cu dosarul măștilor în care sunt implicați șeful Romarm și familia Pițurcă. Acesta recunoaște că a depus plângeri în legătură cu contractul care este vizat acum de DNA. 

06 feb. 2023, 13:05
Fostul ministru Claudiu Năsui, audiat la DNA în dosarul măstilor: ”Am fost citat în calitate de martor”. Pițurcă încearcă să scape de controlul judiciar

Fostul selecționer al Naționalei de fotbal Victor Piturca a ajuns luni la Tribunalul București unde se judecă apel depus de avocatul lui împotriva deciziei de a-l plasa sub control judiciar. Fostul selecționer este acuzat de cumparare de influentă. Este vorba despre un dosar cunoscut opiniei publice sub numele de „Măști pentru MApN” privind achiziția de măști neconforme livrate în spitalele Ministerului Apărării.

Citește și: Piţurcă iese la atac în dosarul „Măşti pentru MApN”. Acuzaţii dure la adresa DNA: „E un mare abuz!”

Între timp, la DNA continuă audierile în dosarul privind măștile neconforme pentru Armată. Claudiu Năsui, fostul ministru USR al Economiei în guvernul Cîțu, a venit luni la DNA pentru a da declarații în dosarul de corupție, în care sunt vizați șeful Romarm, Victor Pițurcă și fiul lui, Alexandru Pițurcă.

Claudiu Năsui a fost citat în calitate de martor în calitate de fost ministru al Economiei, care are în subordine Romarm.

”Am fost citat în calitate de martor și cred că este important să colaborăm cu toate organele statului. Nu pot să dau mai multe informații, sunt aspecte nepublice ale anchetei, dar recomand să vă uitați la toate lucrurile pe care le-am publicat cât eram ministru, la toate postările de pe Facebook, la toate comunicatele de presă pe care le-am dat că acolo găsiți foarte multe informații”, a declarat fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui la sosirea la sediul DNA.