Franţa va deschide terasele de pe 2 iunie. Ce reguli vor respecta clienţii

Franţa va redeschide, începând cu 2 iunie, barurilor, cafenelelor şi a restaurantelor cu anumite restricţii. Guvernul a anunţat noi restricţii pentru clienţi. 

RomaniaTV.net
28 mai 2020, 17:46
Franţa va deschide terasele de pe 2 iunie. Ce reguli vor respecta clienţii

Guvernul francez a anunţat joi că maximum zece persoane vor avea voie să stea la aceeaşi masă în unităţile de pe întreg teritoriul ţării, în timp ce la Paris vor putea redeschide numai terasele.

Tot de la 2 iunie, se va ridica şi restricţia de circulaţie în afara unei raze de 100 km, datorită diminuării propagării pandemiei de coronavirus, potrivit prim-ministrul francez Edouard Philippe. 

Citeşte şi: Cum se va sta la terase de la 1 iunie. Klaus Iohannis anunţă reguli stricte

„De la 2 iunie se va pune capăt interdicţiei de deplasare”, a precizat Edouard Philippe.

De asemenea, a spus el, Franţa este favorabilă redeschiderii frontierelor interne ale Europei de la 15 iunie, fără o perioadă de carantină de 14 zile pentru călători.

Citeşte şi: RELAXARE 1 IUNIE. Românii pot merge pe Litoral cu respectarea unor restricţii

Edouard Philippe a precizat că dacă vor exista ţări care le impun carantina francezilor, aceştia vor „aplica reciprocitatea”. În ceea ce priveşte frontierele externe ale UE, Parisul va evalua situaţia împreună cu partenerii săi pe 15 iunie şi „decizia va fi luată progresiv”.

Aplicaţia pentru trasarea contacţilor bolnavilor de coronavirus va fi disponibilă de la 2 iunie. Aşa-numită aplicaţie „StopCovid” a fost aprobată miercuri seară de camera inferioară a parlamentului francez.