Mai mulţi copaci şi un stâlp de curent electric au fost doborâţi de vântul puternic, în judeţul Dâmboviţa, în noaptea de miercuri spre joi, iar pompierii au intervenit pentru degajarea acestora, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa.
”Asigurare zonă, stâlp de curent a căzut pe casă în municipiul Târgovişte, pe strada Magrini. Intervine Detaşamentul Târgovişte cu o autospecială”, se arată în informarea ISU Dâmboviţa.
Pompierii au mai intervenit pentru degajarea a trei copaci căzuţi în Conţeşti, pe DN 71 Târgovişte-Bucureşti, în Târgovişte şi Moreni.
Un bărbat de 78 de ani din localitatea Obîrşia Cloşani, judeţul Mehedinţi, a murit, miercuri seară, iar o femeie este rănită, după ce au fost loviţi de fulger.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al judeţului Mehedinţi, două persoane au fost lovite de trăsnet în localitatea Obîrşia Cloşani.
„SMURD Baia de Aramă intervine pentru acordarea primului ajutor la două persoane lovite de trăsnet în localitatea Obîrşia Cloşani, la o stână. Este vorba de un bărbat de 78 de ani şi o femeie de 68 de ani. Cei doi sunt în stare gravă. Se efectuează manevre de resuscitare”, transmite IPJ Mehedinţi.
Totodată, din cauza fenomenelor meteorologice, DN6 este blocat în zona localităţii Tâmna, la kilometrul 301, după ce un copac a căzut pe şosea.
Pompierii şi angajaţi de la Enel se află la faţa locului pentru a îndepărta copacul căzut şi a repara eventuale avarii.
PROGNOZA METEO pentru intervalul următor. Cum va fi vremea în weekend
Pompierii intervin şi în Craiova, pentru a limita proporţiile vijeliei.
„Se acţionează la copac căzut pe strada Matei Millo, altul în cartierul Făcăi. Între timp, a mai venit un apel pentru a interveni la un acoperiş de bloc în cartierul 1Mai, căzut în parcare. Din discuţiile cu locatarii, maşinile sunt uşor avariate”, a afirmat reprezentantul ISU Dolj.
Judeţul Dolj este sub atenţionare cod portocaliu de ploi şi vijelii până la ora 20.30.
Acoperişul unei case din municipiul Târgu-Jiu a fost smuls de vânt, pompierii intervenid la faţa locului pentru remedierea situaţiei. De asemenea, echipajele intervin în mai multe zone pentru îndepărtarea copacilor căzuţi pe carosabil.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, echipele intervin, miercuri seară, pentru îndepărtarea efectelor furtunii.
Astfel, sunt în derulare trei intervenţii pentru îndepărtarea unor copaci căzuţi pe carosabil, în localităţile Curtisoara, Borascu si Schela.
De asemenea, se lucrează pentru remedierea unei situaţii apărute în municipiul Târgu-Jiu, unde acoperişul unei case a fost smuls de vânt.
„În plus, avem pietre căzute pe carosabil pe Defileul Jiului, la aproximativ 10 km de Bumbesti Jiu şi o persoana surprinsa de furtuna la Arcani”, au precizat reprezentanţii ISU Gorj.
Potrivit acestora, un cioban s-a adăpostit de ploaie sub un pod, apoi s-a speriat şi a sunat la 112. Bărbatul a fost salvat, fră să fi fost lau venit poliţiştii şi l-au luat de acolo. Nu era luat de ape.
O furtună a afectat municipiul Râmnicu Vâlcea, dar şi localităţile Olăneşti şi Băile Govora, unde vântul puternic a rupt copaci care au căzut peste firele de alimentare cu energie electrică şi pe şosele.
În unele zone, din cauza avariilor produse pe reţeaua de electricitate, alimentarea cu curent electric a fost sistată.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vâlcea Cătălin Popescu, pompierii au intervenit miercuri seară pe DN 7 in localitatea Bujoreni pentru îndepărtarea copacilor cazuti pe carosabil.
Conform poliţiştilor, circulaţia rutieră a fost blocată şi pe DN 65 C la Oteşani şi pe DN 7 A la Brezoi, din cauza copacilor rupţi sau dezrădăcinaţi.
În Râmnicu Vâlcea, o rafală de vânt a luat pe sus acoperişul unei staţii de benzină. Acoperişul a căzut peste mai multe autoturisme.
De asemenea, tot în Râmnicu Vâlcea, o conductă de gaze care alimentează un bloc de locuinţe a fost fisurată, alimentarea fiind întreruptă din cauza pericolului de explozie.
Acoperişul unei case din satul Bobda, judeţul Timiş, a luat foc, miercuri seară, după ce a fost lovit de fulger, iar şapte gospodării din localitatea Criciova au fost inundate. Hidrologii au emis cod roşu de inundaţii pentru afluenţii râului Timiş.
Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri seara al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiş, din cauza fenomenelor meteorologice, pompierii au fost chemaţi să intervină în mai multe cazuri.
Astfel, în comuna Cenei, sat Bobda, Detaşamentul 2 de Pompieri Timişoara a fost solicitat pentru stingerea unui incendiu la acoperişului unei case de locuit, lovite de fulger, la locul intervenţiei s-a acţionat cu autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autocisternă cu opt subofiţeri şi SVSU Cenei.
Totodată, în comuna Criciova şapte gospodării au fost inundate. A intervenit o autospecială cu o motopompă remorcabilă şi trei subofiţeri din cadrul Detaşamentului Lugoj.
În satul Bacova care aparţine de oraşul Buziaş pompierii au fost chemaţi să ajute la degajarea unui copac căzut pe carosabil.
Şi în Timişoara, o casă a fost inundată, la locul intervenţiei s-a deplasat Detaşamentului 1 de Pompieri Timişoara cu o autospecială de serviciu, o motopompă transportabilă, o electropompă şi doi subofiţeri.
O alunecare de teren a afectat o spălătorie auto din municipiul Reşiţa, judeţul Caraş- Severin, unde o porţiune de 20-30 de metri s-a surpat, în urma fenomenelor meteorologice periculoase.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, o alunecare de teren a avut loc pe Aleea Zadei din municipiul Reşiţa.
A intervenit Detasamentul de Pompieri Resita, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă Reşiţa.
În urma alunecării de teren a fost afectată o spălătorie auto. Potrivit pompierilor, s-a surpat teren pe o lungime de aproximativ 20-30 metri.
Aproximativ 40 de gospodării au fost inundate în localitatea Slatina Timiş, iar trei persoane au fost evacuate după ce o viitură a ajuns într-o gospodărie din Borlova, judeţul fiind sub cod roşu de inundaţii.
Opt localităţi au rămas fără energie electrică, însă angajaţii Enel au reparat avariile în aproximativ o oră.