Gabriela Firea îi cere lui Cristian Popescu-Piedone să renunțe la candidatură: „Să facă ce a spus la început, că se retrage dacă vin eu”

Gabriela Firea urmează să își depună, oficial, candidatura pentru șefia Primăriei Capitalei, însă i-a transmis un mesaj cu subînțeles contracandidatului său, Cristian Popescu-Piedone.

26 apr. 2024, 20:46
Gabriela Firea îi cere lui Cristian Popescu-Piedone să renunțe la candidatură: „Să facă ce a spus la început, că se retrage dacă vin eu”
Gabriela Firea îi cere lui Cristian Popescu-Piedone să renunțe la candidatură: „Să facă ce a spus la început, că se retrage dacă vin eu”

Gabriela Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei, alături de actualul primar Nicușor Dan, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu-Piedone și fostul ministru al Digitalizării, Sebastian Burduja.

Citește și: Gabriela Firea, despre cum a primit Cătălin Cîrstoiu vestea retragerii: „Eu nu vreau…. Dar decizia era deja luată”

Gabriela Firea îi cere lui Cristian Popescu-Piedone să renunțe la candidatură

Fosta primăriță și actuală candidată pentru un nou mandat, Gabriela Firea, susține că se așteaptă ca contracandidatul său, Cristian Popescu-Piedone, să renunțe la intenția de a ocupa locul pe care consideră că îl merită din plin. De asemenea, candidata din partea PSD a răspuns și acuzațiilor edilului de la Sectorul 5, cu privire la posibilele voturi ale românilor.

„Noi am fost cei mai critici oameni pentru tot ceea ce nu a făcut, în mandat, actualul primar general. Noi am fost acea critică constructivă, am arătat și cum ar fi trebuit să se facă, fără jigniri, fără atacuri la persoană. Am prezentat lentoarea acestui mandat. Cum am putea să facem un blat pentru omul care poate fi bun la alte lucruri, dar nu are ritmul necesar pentru acest oraș care trebuie să se dezvolte? Eu îi înțeleg personal supărarea, pentru că probabil considera, ca și noi, că domnul Cârstoiu cumulează voturile celor două partide, dar nu s-a potrivit socoteala. Așa și acum, probabil credea că va fi singurul candidat din această zonă de centru stânga dar nimeni nu cred că are voturile în buzunar. Și pe mine m-au votat oameni de la alte partide sau neafiliați politic.

Aseară nu mai avea 40%, avea 20%, sondajele au cifre volatile. E ca un termometru, iți ia temperatura zilei, este vorba despre tendințe. De asta e fascinantă democrația. Să fie cât mai mulți candidați. Eu aș negocia. Eu sun, nu sunt rogolioasă. Nu sunt nici politic, nici uman un om trufaș. Nu e vorba de asta dar trebuie să vină de la dumnealui. Să facă ceea ce a spus la început, Dacă Gabriela Firea candidează, eu nu candidez. Acum revenim la starea initială, reconfigurare traseu. Așa ar fi o normalitate. Noi așa am făcut data trecută, el la Sectorul 5, eu la Capitală și cred că am putea colabora și acum în aceeași formație.

Nu vreau să îl jignesc. Și el știe administrație, a condus foarte bine un sector, poate conduce în continuare. Dar PMB insumează 6 ministere. Cred că aș putea să fac aceste lucruri mai bune. Am fost acolo, am pierdut la diferentă mică de actualul primar. Nu cred că acum aceste lucruri vor mai conta atât de mult în fața electoratului. Contează mai puțin dacă îți place figura lui, ci te interesează ce face. Ritmul administrativ a fost altul atunci fată de cum este acum”, a declarat Gabriela Firea la Digi24.

Citește și: Gabriela Firea, despre scandalul azilurilor: Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit