Gabriela Firea îi răspunde lui Piedone: „Îmi este teamă doar de Dumnezeu!”. Ciolacu şi Grindeanu îl invită pe primarul de la Sectorul 5 „în echipa PSD”

Gabriela Firea este noul candidat al PSD la Primăria Capitalei, după ce al Coaliţiei, medicul Cîrstoiu, a fost retras din cursa electorală.

24 apr. 2024, 14:34
Gabriela Firea îi răspunde lui Piedone: „Îmi este teamă doar de Dumnezeu!”. Ciolacu şi Grindeanu îl invită pe primarul de la Sectorul 5 „în echipa PSD”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a fost întrebată, miercuri, dacă o retragere a edilului de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, din cursa electorală ar avantaja-o.

„M-ar ajuta dacă cei 250.000 de bucureșteni mă vor vota, iar acestora li s-ar adăuga încă 30-40.000 Nu trebuie să mă calific la locul de muncă. Îmi este teamă doar de Dumnezeu!.

Marcel Ciolacu, în campanie cu Gabriela Firea, lansează atacul împotriva lui Nicușor Dan: N-am văzut decât lupte cu dușmani imaginari

Voi avea o relație directă cu cetățenii și nu voi răspunde jignirilor, nici celor de aseară, nici celor de alaltaieri. Nu voi răspunde nici caricaturilor, nici meme-urilor, nici filmulețelor de pe TikTok. Voi folosi acel timp de expunere doar pentru a aminti de proiectele realizate în București, proiectele pe fonduri europene accesate, și cetățeanul să fie cel care decide”, a replicat Gabriela Firea.

Cristian Popescu Piedone a reiterat, marți, la Antena3 , că „mazilirea” medicului Cîrstoiu de către coaliția PSD-PNL este „blat politic prin care PSD și PNL îl susțin pe Nicușor Dan”. Totodată, el a respins ideea de a se retrage din cursa pentru Capitală. „Mă retrag cu o condiție, să aducă tezaurul României de la ruși”, a spus ironic Piedone.

„Dacă era candidată Gabriela Firea și nu era candidatul „deocamdată” și nu era candidatul care a vrut efectiv să se scape de el, eu nu intram în cursa electorală dacă Gabriela Firea era candidata PSD. Punct”, a mai spus Piedone.

Ciolacu îl compară pe Piedone cu fiul său: Îi creez oportunități, el decide

Premierul Marcel Ciolacu a decis să se exprime metaforic atunci când a fost întrebat dacă a încercat să îl determine pe Cristian Popescu Piedone să se retragă din cursa pentru Primăria Capitalei.

Gabriela Firea îl desființează pe Nicușor Dan după cea mai mare avarie de termoficare din București: ”Bucureștenii se spală la ibric!”

„Eu nu îndemn pe nimeni, fiecare dintre noi decidem ce avem de făcut. Fiului meu îi creez oportunități, ăsta e rostul meu de tată. Decizia îi aparține fiului meu. Atâta tot. Cred că uităm, aici are dreptate doamna Gabriela Firea. Noi îi uităm din ecuație pe bucureșteni. Ei decid. S-a dus vremea când politica se decidea într-un birou și pe urmă apăreau imagini. Eu am vorbit ce e mai bine pentru bucureșteni, un proiect, o viziune cu Gabriela Firea, cu Daniel Băluță. Sunt covins că și domnul Piedone are locul în această construcție”, a spus Ciolacu.

Sorin Grindeanu spune că locul lui Piedone e în echipa PSD
„În acest moment, nu e un secret că e un bazin electoral de stânga la București care pare a fi accesat și de către dna Firea și de către dl. Piedone. Soluția adoptată de noi, aceea de a candida dna. Firea, ne dă o anumită siguranță că votanții de stânga, într-o proporție covârșitoare, merg către candidatul nostru, Gabriela Firea. Dar, anticipând, o bătălie extrem de strânsă între acești contracandidați șu atunci va conta fiecare procent. E normal să avem un dialog cu toți cu care putem avea un dialog. Dacă președintele partidului a făcut acest apel, cine sunt eu să-l contrazic? Vorbim de un bazin electoral de stânga, vorbim de doi oameni care își iau voturile în principal din acest bazin și vorbim de maximizarea șanselor”, spune Sorin Grindeanu, după ce liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, a făcut, marți, un apel către Cristian Popescu Piedone, actualul primar al Sectorul 5 și candidat la Primăria Capitalei, și i-a cerut acestuia să renunțe la orgolii și să se așeze la masa discuțiilor pentru a face „ce este cel mai bine pentru București”.

Marcel Ciolacu: Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va negocia cu acesta pentru retragerea din cursa electorală.
Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă urmează negocieri cu primarul Cristian Popescu Piedone pentru retragerea din cursa pentru Primăria Capitalei.

”Nu am cerut acest lucru (negocieri cu Cristtian Popescu Piedone – n.r.) şi nici nu îmi permit să o fac. Eu am transmis un mesaj, împreună cu doamna Gabriela Firea şi împreună cu toţi colegii mei, primari de sector sau candidaţi pentru primăriile de sector, să vedem ce este mai important pentru bucureşteni şi mai puţin important pentru noi, ca oameni politici sau persoane fizice. Şi cred că în această echipă este locul şi domnului Cristian Popescu Piedone pentru a construi ceva pentru Bucureşti”, a declarat Ciolacu.

”Locul domnului Cristian Popescu Piedone în această echipă nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”, a mai spus Marcel Ciolacu.