Generalul Dan Voinea: „PACEPA trebuie audiat, să spună tot ce ştie despre ATENTATUL DE LA EUROPA LIBERĂ”

În urmă cu două zile au apărut dezvăluiri făcute de un ofiţer CIA, Joe Wippl, care lucra în Ambasada SUA de la Bonn, în 1978, când celebrul general Ion Mihai Pacepa a decis să se predea americanilor, culmea, înainte să se pună în aplicare planul de a organiza un atentat vizând redacţia Radio Europa Liberă. O știre despre misteriosul general Pacepa, mai ales când vorbește despre "planurile criminale" ale Securității, de fiecare dată când apare în presă, te înfioară, te pune pe gânduri. Dar are și menirea de a te pune în gardă.
Iulian Tudor
20 oct. 2016, 09:36
Generalul Dan Voinea:

Joe Wippl, cu o carieră de peste 30 de ani în serviciile secrete americane, era ofiţer de operaţiuni detaşat în Republica Federală Germană (RFG) în 1978, atunci când Mihai Pacepa a abandonat una dintre cele mai importante misiuni: organizarea unui atentat în redacţia Radio Europa Liberă din Bonn, staţia cea mai virulentă împotriva regimului comunist al lui Nicolae Ceauşescu, scrie ziarulring.ro.

Citeşte şi Povestea dezertării generalului de securitate Mihai Pacepa. Ofiţerul CIA: „Ar putea fi încă în viaţă”

Informația aceasta care îți dă fiori tocmai pentru că ascunde posibile planuri de natură teroristă puse la cale de Securitate a mai apărut cândva, într-un interviu dat de generalul Pacepa ziarului „Ziua” prin 2001.

Trimitere la acest interviu din „Ziua” face și Nestor Rates (directorul din 1989 al Europei Libere), care, în revista „22”, spune că, în interviul din „Ziua”, generalul Pacepa spunea că, la 22 iunie 1978, Ceaușescu îi „dăduse ordin să omoare pe câțiva de la Europa Liberă, inclusiv pe Noël Bernard, și că aceasta a fost ultima picătură care a umplut paharul și l-a determinat să se refugieze în Occident”.

Și informația apărută recent pe news.ro, și interviul din „Ziua”, și referirea la interviu, făcută de Nestor Rates, reprezintă o probă-cheie (indirectă, ce-i drept) care, împreună cu alte probe (directe și/sau indirecte), ar putea demonstra, fără putință de tăgadă, că fosta Securitate punea la cale atentate la Europa Liberă și conspira să-i asasineze pe directorii Europei Libere și pe unii disidenți incomozi. Unii chiar au primit pachete-bombă acasă, alții au fost atacați pe stradă, alții au murit în urma unor cancere… suspecte.

„Noi am găsit documente (…). Erau planuri de atac împotriva Europei Libere”

Puţini sunt cei care ştiu că, la Parchetul General al României, a fost instrumentat şi probabil se mai află încă (între)deschis un dosar privind atentatele şi tentativele de atentat de la postul de radio Europa Liberă, toate operațiuni strict secrete, cu tentă teroristă, pregătite și puse în aplicare de Securitatea lui Ceauşescu. Cel care a deschis acest dosar ultrasensibil şi l-a adus până la faza de rechizitoriu este nimeni altul decât celebrul general magistrat (acum în rezervă) Dan Voinea, fostul şef al Procuraturii Militare. În exclusivitate pentru ziarulring.ro, acesta ne-a declarat: „Cu siguranţă, Pacepa ar trebui să fie audiat în dosarul „Europa Liberă”. Erau nişte planuri de măsuri, cum le-au zis ei, cei de la Securitate. În fapt, erau planuri de atac împotriva Europei Libere, împotriva disidenţilor. Noi am găsit documente, rapoarte şi planuri de măsuri semnate numai de Postelnicu şi de Vlad. Toate aceste documente se află în dosarul pe care l-am făcut noi cu Europa Liberă. Sunt acolo făcute şi comisii rogatorii cu nemţii, cu ungurii, cu elveţienii, cu francezii.

La elveţieni era procuror general doamna Carla del Ponte când am făcut noi dosarul în care, în atentatul de la Berna, era implicat Carlos Şacalul (n.r. – celebrul terorist al anilor ’70, acum închis într-o închisoare de maximă siguranță din Franța). De asemenea, din Franţa, a venit la noi judecătorul de instrucţie Bruguiere (n.r. – Jean Louis Bruguiere). A stat vreo 10 zile, chiar în perioada în care a murit (n.r. – o moarte foarte suspectă) ofiţerul de legătură francez Pierre Malahude. Seara, Malahude a fost cu noi (n.r. – cu generalul Voinea şi cu Bruguiere) la Sinaia, iar dimineaţa l-au găsit mort în casă”. Evident, toate aceste detalii par desprinse dintr-un thriller american sau dintr-un viitor film (românesc… de ce nu?) cu/despre Carlos Șacalul. Un film care s-ar putea numi „Rețeaua Carlos Șacalul – Filiera românească a terorii”.

Citeşte şi Adevărul despre relaţia dintre Nadia şi Nicu Ceauşescu. Cum o agăţa fiul dictatorului

„Pleşiţă, Postelnicu, Vlad – toţi sunt implicaţi în treaba asta!…”

Întrebat în ce stadiu a lăsat acel dosar – cauza penală complexă ce privea faptele de arme ale brațului extern al Securității (în colaborare cu celebrul terorist venezuelean Ilich Ramírez Sánchez, alias „Carlos Șacalul”), fapte de terorism evident, ce includeau și atentatul cu bombă din 21 februarie 1981 de la postul de radio Europa Liberă din München – atunci când, în 2006, a plecat din Parchetul General, fostul magistrat militar Dan Voinea spune: „Eu am lăsat dosarul aproape finalizat. I-am făcut şi rechizitoriu şi a rămas doar de trimis în instanţă. Păi, nu vă aduceţi aminte că Pleşiţă (n.r. – generalul Pleşiţă, fosul şef al CIE, continuatorul DIE, strămoş al SIE) a recunoscut tot?!… Pleşiţă, Postelnicu, Vlad – toţi sunt implicaţi în treaba asta!…”. Trebuie spus că, la scurt timp, după ce a fost audiat de generalul Voinea şi a recunoscut, generalul Pleşiţă a decedat. Și asta după ce, cu ceva timp înainte, fiul său pierise într-un bizar incendiu cauzat de explozia unei/unor butelii de aragaz, la casa de vacanţă a generalului, de la Curtea de Argeş.

„Pacepa era băgat şi el în hora asta, dar la el noi nu am ajuns cu ancheta”

Revenind la generalul Pacepa (fost director adjunct al spionajului românesc și fost consilier personal pe probleme de Securitate al soților Ceaușescu), îl mai întrebăm încă o dată pe generalul Dan Voinea dacă cel care, în 1978, a defectat trecând cu o bază imensă de informaţii strict secrete (practic, toată rețeaua spionajului românesc) la „duşmanul” de atunci al ţării ar trebui audiat de procurorii români pentru a spune tot ce ştie despre atentatele pe care Securitatea le pregătea împotriva Europei Libere şi a disidenţilor aflaţi în ţări precum Franţa, Germania, SUA, din afara blocului comunist. Iar răspunsul generalul Voinea este cât se poate de tranşant: „Pacepa era băgat şi el în hora asta, dar la el noi nu am ajuns cu ancheta. Pentru că el, Pacepa, nu figura în planul de măsuri, care era pe oameni, fiecare având o misiune bine precizată. Iar Pacepa nu apărea în acest plan ( n.r. – probabil că nu apărea pentru că era într-o poziţie mult mai înaltă şi mult mai… strategică?). Dar Pacepa trebuie audiat, sigur că trebuie să fie audiat în legătură cu toate faptele de terorism petrecute în timpul lui. Iar în legătură cu atentatul de la Europa Liberă, Pacepa trebuie obligatoriu audiat să spună tot ce ştie. Pentru că el are informaţii despre pregătirea atacului măcar”.

„Le-au trimis bombe acasă, au fost atacați pe stradă…”

Interesant este că atacurile asupra Europei Libere și a colaboratorilor săi au continuat și mai virulent după fuga/dezertarea/defectarea generalului Pacepa, din vara anului 1978, un adevărat cutremur produs în lumea serviciilor secrete românești. „A fost atacul asupra clădirii şi, pe urmă, au fost atacuri la directorii Europei Libere: le-au trimis bombe acasă, au fost atacaţi pe stradă. Păi, astea tot atacuri sunt!”, spune, pe un ton ușor retoric, dar clar vehement, generalul Dan Voinea. Ciudat sau nu, unii dintre cei care erau atacați/vizați de atacuri și atentate erau chiar directorii care aprobaseră ca, la Europa Liberă, să fie citită pentru români/în limba română celebra carte „Orizonturi roșii” – un adevărat rechizitoriu al regimului comunist din România și al brațului său armat numit „Securitatea Statului” -, carte scrisă de generalul Pacepa imediat după defectarea sa, chiar în momentul în care ar fi trebuit să ducă la bun sfârșit un atentat împotriva Europei Libere.

 


Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Imagini de toată jena! Priviți cum doi agenți încearcă să imobilizeze un jurist pe aeroportul din Iași. Unul dintre polițiști s-a trezit la rodeo: s-a urcat călare pe bărbat în timp ce-l lipea cu fața de asfalt
Fanatik.ro
Animalul crescut de români, dar care ajunge mai mereu la export. Statul îți dă 100 de euro pe exemplar dacă îl ai în curte. Puțini oameni cunosc schema financiară
Capital.ro
Ajutor pentru românii de la BLOC. Statul plătește 750 lei. Banii până la 31 decembrie
Playtech.ro
ȘOC! Familia Ciolacu, nași de cununie pentru Anda Adam. Rochia nașei a atras TOATE privirile
DailyBusiness
Statul face concurență băncilor! Ce randament au în 2024 titlurile de stat
Adevarul
EXCLUSIV. Elena Lasconi, candidata USR la alegerile prezidențiale: „Nu mai pot fi spectator și să văd cum se duce țara-n cap“
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Ce escrocherie! Infractorii au golit conturile cu un singur telefon
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc
Cancan.ro
Ireal! Cum s-a „scuzat” un bărbat în fața soției sale, după ce a lăsat-o însărcinată pe sora ei geamănă
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
EXCLUSIV: Imagini cu Alexandra în rochie de mireasă. Părinții au decis să o înmormânteze în rochie albă pe fata care a fost ucisă cu sălbăticie de propriul iubit
Capital.ro
ILEGAL pentru proprietarii de teren din România. Nu poți crește asta. Te arestează pe loc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
substantial.ro
Armata din Belarus desfășoară sisteme antiaeriene la granița cu Ucraina
MediaFlux
Putin AMENINȚĂ România! Pregătește o CONFRUNTARE DIRECTĂ
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?