George Simion îl desfiinţează pe Eduard Novak. „Mai mult se ocupă de lupte fratricide!”

George Simion, deputat în Parlamentul României și președintele AUR, a lansat un atact dur la adresa ministrului sportului, Eduard Novak, despre care spune că nu face nimic pentru salvarea sportului românesc.

30 mart. 2023, 19:33
 George Simion îl desfiinţează pe Eduard Novak. „Mai mult se ocupă de lupte fratricide!”
 George Simion îl desfiinţează pe Eduard Novak. "Mai mult se ocupă de lupte fratricide!"

George Simion îl desfiinţează pe Eduard Novak. Președintele AUR a fost invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, realizată de Ovidiu Ioaniţoaia la GSP.

Citeşte şi: Eduard Novak, acuzat că și-a premiat ilegal tatăl cu 112.000 de euro. Cum comentează Ministerul Sportului

„Am făcut un front de luptă în opoziție față de cei care ar trebui să implementeze o strategie pentru sportul românesc. Din păcate, l-am prins doar pe Novak ca ministru, iar Novak nu mi se pare că are o strategie pentru revirimentul sportului. Mai mult se ocupă de lupte fratricide în unele federații. Am fost chemat la federația de hochei, de președintele Hălăucă, o fostă glorie. Pentru că Novak era partizan cu anumite cluburi de hochei din Brașov, Covasna și Harghita. Hălăucă nu a fost confirmat ca președinte deși a fost ales într-o Adunare Generală statutară și nu trebuia intervenția lui Novak în favoarea cluburilor din Covasna și Harghita. Acolo, la hochei, a fost președinte Tanczos Barna, actualul ministru al mediului, și voia mutarea sediului Federației Române de Hochei pe Gheață la Miercurea Ciuc, ceea ce nu mi se pare a fi în regulă, cu toate investițiile statului maghiar în cluburile din centrul țării”, a spus George Simion.

Citeşte şi: Ministrul Sportului, Eduard Novak, are dosar penal după ce a ascuns un BMW al instituţiei, pe care anterior îl avariase

„Eu mă uit la sport, ca parte a existenței noastre. Nu cred că trebuie să ne uităm la rezultatul final, la lipsa medaliilor de la Jocurile Olimpice sau că nu ne mai calificăm la Campionatele Europene și Mondiale. Acesta este rezultatul că sportul nu se mai practică… Ministerul ăsta al Sportului a fost plimbat, dar eu l-aș duce în zona Ministerului Sănătății. Eu acolo îl văd în primul și primul rând pentru că ține de sănătatea acestei națiuni! Noi încercăm să trișăm, să aducem alergători din Africa să concureze pentru noi, fotbaliști… Care mai e mândria noastră? Care e contribuția poporului român? Niciuna! Eu aș fi preferat să investim mult mai mult în centrele de juniori, în sportul de masă. Să gândim programe pentru susținerea sălilor de fitness, de exemplu. A face import de jucători doar pentru a obține performanțe nu mi se pare soluția potrivită”, a mai spus liderul AUR.