UPDATE: O decizie în cazul lui Gigi Becali întârzie în condiţiile în care judecătorul care a analizat, în această dimineaţă, cererea omului de afaceri este – începând cu ora 12:00 – preşedintele completului care îl judecă pe Mircea Băsescu pentru infracţiuni de corupţie.
Becali va afla dacă a fost eliberat după finalizarea şedinţei în care sunt judecaţi Băsescu şi Bercea Mondial, iar acest lucru ar putea dura ore întregi. Emoţii în plus pentru milionar.
„A fost cea mai folositoare perioadă din viaţa mea. Nu pentru lucruri lumeşti, ci pentru o mare bogăţie spirituală. Am citit foarte mult. În temniţă am învăţat. M-am înălţat. Ceea ce am scris eu intră la articolul 67, sunt lucrări ştiinţifice. Sunt lucrări făcute cu inimă, suflet şi sânge. Trăirile mele din temniţă şi tot ce am învăţat. Eu nu citeam înainte, aici am citit foarte mult”, a fost răspunsul lui Gigi Becali pentru procurorul care susţinea că lucrările sale nu sunt de natură ştiinţifică şi nu pot fi socotite la eliberare, potrivit România TV.
Citeşte şi Gigi Becali, ACATIST la PAPĂ pentru IEŞIREA din PUŞCĂRIE
Latifundiarul susţine că este mai emoţionat decât în ziua condamnării şi a dezvăluit că într-una din cărţi le-a mulţumit judecătorilor şi procurorilor pentru timpul petrecut în închisoare: „Emoţiile de azi nu le-am avut niciodată, nici când am fost condamnat. Am o cartea şi în ea mulţumesc judecătorilor şi procurorilor care m-au condamnat”, a explicat Gheorghe Becali. „Am fost omul nepotrivit la locul nepotrivit. Am dat nişte bani la bodyguarzi să răscumpere maşina. Ei i-au prins pe hoţi. Eu i-am invitat la un whisky şi o cafea. Nu trebuia să dau la un bodyguard de 1,90 m şi plin de muşchi, trebuia să îi dau la Poliţie. Eu sunt om care sechestrez persoane? Cei care au sechestrat sunt liberi”.
Citeşte şi Gigi Becali, ULTIMA ZI în ÎNCHISOARE. Ce a făcut înainte să afle dacă va fi ELIBERAT CONDIŢIONAT
Ca răspuns la acuzele procurorului, care susţinea că alţi deţinuţi nu au puterea financiară de a publica lucrări, aşa cum a făcut-o Gigi Becali pentru a-şi scurta pedeapsa, fostul europarlamentar a replicat. „E vorba de individualizarea pedepselor. În situaţia mea, oamenii care au făcut o treime din pedeapsă, oameni cu tâlhării şi aşa mai departe, nu au avut de înfruntat niciun recurs din ăsta de contestaţie. Mie mi-a făcut DNA-ul recurs ca să mai stau o lună în închisoare”, a punctat Gigi Becali.
Gigi Becali a fost condamnat în mai 2013 la trei ani de închisoare cu executare, în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar în timpul în care a stat după gratii a scris două cărţi şi a muncit la Academia de Fotbal a lui Gheorghe Hagi, acestea fiind şi argumentele în favoarea eliberării sale condiţionate.