Gorghiu, despre întâlnirile cu Cioloş pe tema alegerilor: Aş dori ca discuţiile să aibă loc săptămâna asta

Copreședintele Partidului Național Liberal, Alina Gorghiu, și-a exprimat, luni, speranța că PNL va avea în curând întrevederi cu premierul Dacian Cioloș, dar și cu reprezentanții partidelor parlamentare, pe tema organizării alegerilor locale în două tururi de scrutin.
Iulian Tudor
25 ian. 2016, 13:41
Gorghiu, despre întâlnirile cu Cioloş pe tema alegerilor: Aş dori ca discuţiile să aibă loc săptămâna asta

Alina Gorghiu a declarat că revenirea la alegerea primarilor în două tururi nu este posibilă prin asumarea răspunderii Guvernului în Parlament, având în vedere în procedură parlamentară se află o lege pe această temă, soluţia cea mai potrivită fiind o ordonanţă de urgenţă.

Citeşte şi: Alegerea primarilor în două tururi, la un pas de a redeveni realitate. Anunţurile lui Iohannis şi Cioloş VIDEO

”În momentul acesta opţiunea pe care o văd plauzibilă, rezonabilă, raţională, este cea a ordonanţei de urgenţă pe care Guvernul poate să o adopte pentru modificarea (legii electorale-n.r.). Asumarea răspunderii (…) vă mărturisesc că din punct de vedere constituţional cred că nu este posibilă”, a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă susţinută la Botoşani.

Ea a precizat că CCR a stipulat, într-o decizie anterioară, în contextul în care Guvernul a vrut să îşi asume răspunderea pe legea educaţiei, că un astfel de demers nu este constituţional pentru că această lege se afla deja în procedură parlamentară, scrie Mediafax.

Alina Gorghiu a declarat că își dorește că discuțiile cu premierul și liderii politici să aibă loc în această săptămână, potrivit Agerpres.

„Premisele unui dialog există și m-aș bucura să fie cât de repede se poate, pentru că altfel intrăm într-o criză de timp. Încă nu am stabilit calendarul, dar mi-aș dori ca săptămâna aceasta să aibă loc toate aceste întâlniri”, a afirmat Gorghiu, în contextul în care liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că susţine o astfel de modificare legislativă, UNPR a afirmat că îşi va contura o poziţie, iar UDRM a spus în trecut că susţine revenirea la alegerile în două tururi.

Liderul liberal a subliniat că „nu există vreo altă temă mai bună de dialog cu absolut orice partid politic”.

Alina Gorghiu a afirmat că varianta unei ordonanțe de urgență pe tema modificării legislației privind alegerea primarului este cea mai bună soluție.

Eu consider că implicarea unei instituții cum este Guvernul României, un guvern tehnocrat, într-un proces care înseamnă alegeri corecte, echitabile, echilibrate, competitive, înseamnă un exercițiu foarte sănătos. În momentul acesta, opțiunea pe care o văd plauzibilă, rezonabilă, rațională, este cea a ordonanței de urgență pe care Guvernul poate să o adopte„, a adăugat aceasta.

Co-președintele PNL susține că asumarea răspunderii parlamentare nu poate fi luată în calcul, pe motiv că CCR interzice asumarea răspunderii Guvernului pe acte normative aflate în dezbatere parlamentară. Cu toate acestea, PNL va discuta pe acest subiect în Biroul Politic Național care se va întruni marți.

CITEŞTE ŞI: Alegerea primarilor în două tururi, la un pas de a redeveni realitate. Anunţurile lui Iohannis şi Cioloş VIDEO

Spynews
Știrile Antena Stars. Magicianul Robert Tudor, țepuit de un șofer de ride-sharing. Cum s-a întâmplat totul: ”El câștigă câte...” / VIDEO
Bzi.ro
Maria Dragomiroiu, la un pas de moarte! „Am simțit-o pe mama dintr-o data lângă mine!“
Fanatik.ro
Când și în ce oraș va juca România cu Olanda. Program complet optimi EURO 2024
Capital.ro
A murit marele actor: O icoană venerată! Veste tristă în această dimineață. Odihna veșnică!
Playtech.ro
ȘOC! Emilia Ghinescu, cu SÂNII la vedere! Atenție, poze de INFARCT!
DailyBusiness
Bani GRATIS de la stat pentru acești români! Cum îi pot obține
Adevarul
LIVE TEXT. Evaluare Națională 2024. Subiectele la Matematică, baremul și rezolvarea lor vor fi publicate pe adevarul.ro
Spynews
Mireasa. Direct din culise. Fanii îi cer Mariei Lungu să se împace cu Cristian Marinescu. Cum a răspuns blondina
Spynews
Cine este și cu ce se ocupă Diandra Doris, ispita de la Insula Iubirii! Este urmărită zilnic de zeci de mii de persoane pe rețelele de socializare / FOTO
Evz.ro
Câte sute de lei costă o cameră în hotelul lui Smiley din Vama Veche
Impact.ro
ȘOC! Monica Bîrlădeanu SE CĂSĂTOREȘTE cu Valeriu Gheorghiță! Am aflat DATA NUNȚII
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Primă de calificare colosală! Câţi bani primeşte România după ce a ajuns în optimile EURO 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cu cine va juca România în optimi la EURO 2024: Marele meci va avea loc marți, 2 iulie 2024
Capital.ro
Interdicție totală pentru vecinii de la bloc. NU au voie să deschidă ușa. E lege
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
Schimbări drastice pentru proprietarii de apartamente! Oricine se opune riscă să intre la închisoare
substantial.ro
Incendiu puternic la un ansamblu de magazine din Ploiești
MediaFlux
Un nou MICROB face RAVAGII în aerul din ROMÂNIA! Societatea Română de Alergologie dă alerta
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?