Experienţa profesională şi compatibilitatea cu jobul pentru care un candidat a aplicat nu sunt singurele criterii care îi pot garanta unui candidat un loc de muncă. Important pentru angajator este şi dialogul din timpul interviului, care poate da chiar mai multe informaţii despre candidat decât CV-ul. Pentru a afla ce fel de comportamente atrag după sine un răspuns negativ în urma interviului, vezi mai jos câteva recomăndări ale specialiştilor în resurse umane.
VEZI ŞI: Cele mai amuzante RĂSPUNSURI de la interviurile de angajare
„Candidatul recunoaşte că a aplicat şi a venit la jobul respectiv mai degrabă pentru că nu are alte opţiuni în piaţă, decât că ar fi potrivit sau şi-ar dori. De asemenea, atitudinea care denotă dezinteres, demotivare şi non-implicare: candidaţii deseori întârzie la interviu, candidaţii de pe poziţiile de entry level nu ştiu pentru ce post au venit sau au ţinuta necorespunzătoare şi neglijentă”, a declarat Simona Nicolăescu, manager HR la Studio Moderna, potrivit unui comunicat emis de BestJobs.
De asemenea, şi candidaţii care nu se documentează câtuşi de puţin despre companie şi jobul la care au aplicat primesc feedback negativ. „Apatia, interesul redus faţă de jobul la care a aplicat sau faţă de companie, dar şi neconcordanţele majore între CV şi ceea ce prezintă candidatul în timpul interviului sunt câteva dintre greşelile pe care le fac candidaţii”, potrivit specialiştilor în recrutare ai companiei Carestream.
Pe lângă acestea, candidaţii trebuie să fie atenţi şi la limbajul nonverbal. Ei mai pot pierde „puncte” şi dacă „butonează telefonul mobil în timp ce recruiter-ul îi explică cerinţele testului de specialitate, au o atitudine de superioritate sau nu îi interesează nici conţinutul postului, pentru că ştiu ei deja totul”, a precizat Nicoleta Mihăiţă, Staffing Manager, The Rompetrol Group.