„Au fost adoptaţi indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui centru de instruire pentru piloţi, echipat cu un simulator complet de zbor Full Flight Simulator Boeing 737 Next Generation. Este o investiţie care va fi realizată de Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă, care este în subordinea Ministerului Transporturilor. Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă va crea infrastructura necesară pentru prima facilitate din ţara noastră dotată cu simulatoare de zbor complete, destinată formării şi pregătirii piloţilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, la finalul şedinţei de joi.
În prezent, piloţii se antrenează în afara ţării, ceea ce implică mari costuri. Construirea unui simulator de zbor în România ar avea mai multe beneficii, printre care şi costuri mai mici, dar şi venituri suplimentare pentru Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă, a adăugat Barbu.
„Potrivit legislaţiei în vigoare, piloţii trebuie să facă pregătire pe un astfel de simulator de zbor pentru a putea opera aparate de zbor. În prezent, se pregătesc şi îşi menţin antrenamentul în afara ţării, fapt care generează costuri şi pentur companiile respective, dar şi pentru piloţii care vor să fie la curent cu tot ceea ce înseamnă astfel de activităţi. Având în vedere că sunt costuri ridicate, nicio entitate din ţară nu pune în acest moment piloţilor o astfel de tehnologie. Beneficiile: dezvoltarea activităţii de bază a Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă şi facilitarea organizării de cursuri de formare la cele mai înalte standarde internaţionale, vor fi generate şi venituri suplimentare pentru Şcoală, vor fi costuri mai scăzute cu pregătirea piloţilor pentru transoportatorii aerieni cu bază de operare în România şi se vor crea şi noi locuri de muncă”, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului.