Societatea a fost înfiinţată în cadrul unui proiect în valoare de 1,5 milioane lei, prin care au mai fost înfiinţate o spălătorie şi un birou de multiplicare.
„Noi credem că există loc pe piaţă pentru toate aceste structuri de economie socială. Începutul a fost făcut cu fonduri europene, dar pe viitor societăţile se vor susţine singure. În cazul societăţii de catering, avem 5 angajaţi, recrutaţi din rândul persoanelor vulnerabile. Chiar şi managerul unităţii face parte dintr-o categorie de risc. Sunt oameni care au acum o nouă şansă la o viaţă normală, prestând totodată o activitate utilă”, a declarat Daniel Ciobotaru, directorul executiv adjunct al DAC.
Dintre cei cinci angajaţi ai societăţii de catering, patru au urmat cursuri de calificare în meseria de bucătar. Societatea de catering funcţionează în sediul centrului de zi al DAC de lângă biserica Vovidenie, făcând livrări de luni până vineri, în intervalul orar 8.00-15.00.Societatea funcţionează de aproape două luni, conform managerului Gabriela Rotari livrând în medie 35 de meniuri zilnic.
Un meniu cu două feluri costă 12 lei, la livrări în valoare de peste 30 de lei transportul fiind gratuit. O shaorma costă 6,5 lei, iar o porţie de patru mici, 5 lei. Societatea oferă şi meniuri sociale, pentru persoanele cu venituri reduse, un fel costând 5 lei.
„Sunt porţii mai mici, dar avem deja clienţi pentru astfel de meniuri. Avem două persoane în vârstă care au venit personal la noi să dea comanda. Baza este reprezentată însă de meniurile standard şi de comenzile pe care le mai obţinem pentru diverse evenimente. Am avut şi comenzi pentru platouri”, a spus Rotari, potrivit ziaruldeiasi.ro.