În ce stadiu este catedrala lui Gigi Becali! Latifundarul din Pipera se mândrește cu construcția de milioane de euro

Catedrala lui Gigi Becali este aproape gata! Latifundarul din Pipera a băgat bani buni în ridicarea bisericii din Pipera-Voluntari și cel mai probabil aceasta va fi inaugurată pe parcursul acestui an.

23 apr. 2024, 17:11

Gigi Becali este cunoscut de întreaga Românie pentru gesturile sale filantropice și devotamentul față de Dumnezeu și religie. Acesta continuă să își exprime credința printr-o nouă inițiativă impresionantă. Împreună cu soția sa, Luminița, magnatul imobiliar a demarat construcția unei catedrale în zona Pipera-Voluntari în 2020, un proiect care promite să devină un punct de reper arhitectural și spiritual.

Citește și: Marcel Ciolacu i-a cerut scuze public lui Cătălin Cîrstoiu: „N-a făcut rău nimănui. Atacurile nu au fost împotriva dânsului, ci împotriva acestei alianțe electorale”

Catedrala lui Becali are un design inspirat din arhitectura rusă și este în curs de finalizare. Se estimează că va fi inaugurată în acest an. Motivația din spatele acestui proiect monumental a fost, în parte, succesul echipei sale de fotbal, FCSB, în Liga Campionilor, un moment de triumf care l-a inspirat pe Becali să ofere recunoaștere divină prin această construcție.

Alături de catedrală, se ridică o clădire înaltă de trei etaje, care va servi drept locuință pentru preoți. Această inițiativă reflectă devotamentul lui Becali față de credință și dorința de a asigura un mediu adecvat pentru slujitorii bisericii.

Reporterii de la WOWbiz au făcut o vizită la șantier pentru a evalua progresul lucrărilor și au constatat că acestea sunt aproape în faza finală. Biserica se remarcă prin caracteristicile sale unice, printre care pictura cu foițe de aur și sistemul de control al clopotelor prin calculator, ce permite redarea diferitelor melodii religioase.

Pe lângă cariera sa impresionantă, Gigi Becali se bucură și de o viață de familie bogată. Alături de Luminița, soția sa, magnatul are trei fiice pe care le iubește și cărora le-a pregătit o moștenire generoasă, demonstrându-și astfel dragostea și grijile față de cei dragi.

„Eu o să le las la fete câte 20 de milioane, de 4 ori mai mult decât a lăsat Bill Gates, că el a lăsat 5 milioane. Eu le dau la fiecare fată 20 de milioane moștenire și restul iau cu mine tot. Atât cât mă duce mintea pe mine iau cu mine și nu iau cu mine decât făcând fapte bune: spitale și biserici. O să ies din fotbal, da! Pun fetele acționari și am terminat cu astea. Încet-încet, v-am spus că o să dau clubul fetelor mele. Am două variante: ori le dau fiecăreia câte 33%, ori mă gândesc să le scap de povara asta.”, a spus cu ceva timp în urmă, Gigi Becali.

Citește și: Nicuşor Dan nu se teme de Gabriela Firea în lupta pentru Primăria Capitalei. „Lupta se va da între mine şi Piedone”