„Vedem multe spații verzi în jurul blocurilor unde nu s-a mai făcut nici măcar o igienizare de ani buni, acest lucru strică imaginea unui oraș, însă dacă fiecare dintre noi ar fi conștient de importanța amenajării acestor spații și fiecare am reuși să îngrijim de ele, atunci totul se schimbă. În România există o percepție greșită, și anume că spațiile verzi comune trebuie să fie îngrijite de autorități. Dar multe spații comune verzi sunt pe lângă bloc sau în jurul blocului, ele fiind ca o grădină a fiecărui locatar. Tocmai de aceea, participarea noastră la Street Delivery își propune să îi facă pe cetățeni să conștientizeze cât este de important să avem spații verzi frumos amenajate și îngrijite în zonele urbane”, a declarat Vlad Uta, unul dintre organizatorii ”ProFest — un festival al cunoașterii”, potrivit unui comunicat.
Timp de trei zile, la standul ProFest sunt așteptați cei interesați să trăiască o experiență cu totul nouă, în care se vor activa trei dintre cele mai de preț resurse ale unui cetățean implicat: atitudinea proactivă, accesul la informație și tehnologia, informează organizatorii.
Citește și Lovitură pentru Google: Amendă uriaşă pentru maşinile Google Street View
„De fapt, standul ProFest de la Street Delivery prezintă în avans ceea ce își propun organizatorii pentru prima ediție a ‘ProFest — un festival cunoașterii’, care va avea loc între 25 și 27 august la Râșnov, unde sunt așteptați 5.000 de participanți care se vor bucura de 100 de ateliere, împărțite în mai multe domenii de interes precum: Europa și Diaspora, Sănătate, Ecologie, Creație, Digital, Juridic, Educație și Metode Nonformale, Antreprenoriat, Transparență și Jurnalism /Investigație”, se mai arată în comunicat.
În cadrul primei ediții a festivalului de la Râșnov se vor dezbate zece teme majore, în aproximativ 100 de ateliere utile, dedicate cetățenilor. Persoane publice, organizații și membri activi ai societății sunt așteptați pe www.profest.net, cu idei de a construi sau de a îmbunătăți mecanismele aflate în slujba cetățenilor, cu sfaturi practice din orice domeniu, de la educație la IT, cu exemple pozitive și idei pentru o Românie mai bună.
Scopul festivalului este de a oferi participanților diverse modele de implicare civică activă, ocazia de a cunoaște și a face schimb de idei cu alți oameni, dar și de a se dezvolta în cadrul atelierelor de lucru nonformale, se mai arată în comunicat.