Începerea anului şcolar 2020 – 2021. Robert Cazanciuc (PSD): Să întrebaţi copiii cum să înceapă şcoala, în clasă sau acasă

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a afirmat că trebuie întrebaţi copiii cum consideră că ar fi potrivit să înceapă şcoala, în clasă sau online, susţinând că părinţii sunt îngroziţi de "lipsa de soluţii şi de riscul ca incompetenţa să amaneteze viitorul copiilor".

RomaniaTV.net
06 sept. 2020, 08:18
Începerea anului şcolar 2020 – 2021. Robert Cazanciuc (PSD): Să întrebaţi copiii cum să înceapă şcoala, în clasă sau acasă

În aproximativ o săptâmână ar trebui să înceapă anul şcolar 2020 – 2021, iar elevii, profesorii, dar şi părinţii aşteaptă veşti despre cum se vor desfăşura cursurile în noul an şcolar. Autorităţile au anunţat că în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus, la 7 septembrie vor fi stabilite scenariile în funcţie de care se redeschid şcolile. În ultimele zile a apărut ipoteza ca anul şcolar 2020 – 2021 să înceapă doar ONLINE de la 14 septembrie. Propunerea prevedea, de asemenea, ca elevii şi profesorii să revină efectiv la şcoală abia de la 1 octombrie, adică după alegerile locale. Premierul Ludovic Orban a confirmat iniţial această ipoteză, dar ministrul Educatiei, Monica Anisie, spune că acest scenariu nu există şi că  totul depinde de bilanţul infectărilor de la o localitate la alta.

În aceste condiţii, senatorul PSD Robert Cazanciuc spune că ar trebui întrebaţi copiii cum consideră că ar fi potrivit să înceapă şcoala, în clasă sau online.

„Şcoala în clasă sau de acasă? Am rugămintea să vă întrebaţi copiii cum cred ei că ar fi potrivit să înceapă şcoala: în clasă sau de acasă – online – şi să îmi scrieţi aici concluzia dialogului dumneavoastră şi argumentele de la baza ei! Sunt convins că generaţiile de elevi de astăzi îşi cunosc foarte bine mediul şi au o opinie care ar trebui luată în calcul la configurarea unei decizii”, a scris senatorul PSD Robert Cazanciuc, pe Facebook.