Pentru a intelege mai bine proprietatile acestei sari, este nevoie sa ne intoarcem in timp si sa aruncam o privire asupra istoriei tinutului Himalaya, scrie secretele.com.
Citeşte şi Cel mai BUN REMEDIU împotriva migrenelor
Lantul muntos Himalaya, situat in vestul Asiei, se intinde pe o lungime de cca. 2900 de km, strabatand teritoriile Indiei, Pakistanului, Chinei si Nepalului. Muntii Himalaya s-au format in urma cu cateva milioane de ani prin miscarile tectonice care au impins la suprafata o buna bucata din intinderea Asiei.
In Muntii Himalaya se afla cel mai inalt varf montan din lume, Muntele Everest, iar la poalele acestei culmi celebre se intalnesc arcul deluros Salt Range si minele de sare Khewra. Cu multi ani in urma, in acest loc se intindea o mare de adancimi reduse, evaporarea ei dand nastere unor formatiuni extinse de sare cristalizata, care a fost ingropata apoi adanc sub stancile muntilor bogati in minerale. Acesta este motivul pentru care sarea provenita din aceasta zona a lumii se mai numeste si sare „de mare” roz de Himalaya.
Acest proces natural de proportii a imbogatit sarurile cu minerale pretioase care le lipsesc altor saruri. Sarea roz de Himalaya cuprinde un numar de 84 de minerale, printre care si fie, zinc, cupru, potasiu si magneziu. Aceasta combinatie de minerale este responsabila si pentru culoarea rozalie specifica.
Iata care sunt principalele beneficii ale acestei sari uimitoare:
1. Scade tensiunea arteriala
Sarea roz de Himalaya contribuie la scaderea tensiunii arteriale prin faptul ca are un continut de sodiu mult mai scazut decat sarea de masa obisnuita. Asadar, inlocuirea sarii obisnuite cu sare de Himalaya va duce treptat la scaderea tensiunii fara a afecta gustul alimentelor preparate.
2. Detoxifiaza organismul
Sarea de Himalaya incurajeaza abilitatea organismului de a mobiliza toxinele catre filtrele naturale ale corpului, de unde sunt mai apoi eliminate.
Citeşte şi BAZĂ EXTRATERESTRĂ, descoperită în Himalaya. Comunicatul OFICIAL al autorităţilor din India şi China
3. Vindeca sinuzita si multe afectiuni respiratorii
Consumul acestei sari ajuta la vindecarea sinuzitei, in timp ce pietrele de sare de Himalaya (comercializate mai ales sub forma de lampi) emit in atmosfera ioni negativi, care filtreaza aerul din mediul ambiental.