Cristian Cioacă s-a prezentat, sâmbătă dimineaţă, la sediul poliţiei din Piteşti, unde a stat în jur de 30 de minute. Apoi, însoţit de mai mulţi poliţişti, aceasta a plecat, cu o dubă, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş. Acolo s-a discutat despre reluarea activităţii profesionale a lui Cristian Cioacă, potrivit România TV.
Colegii fostului poliţist au declarat că acesta va reveni la serviciu de luni sau marţi. Va lucra ca ajutor de ofiţer de serviciu la poliţia municipiului Piteşti.
Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Române, ca urmare a hotărârii Curţii de Apel Piteşti de a înlocui măsura arestului preventiv cu cea de control judiciar şi în conformitate cu prevederile legale în vigoare, IPJ Argeş are obligaţia de a înceta măsura suspendării din funcţie a inspectorului principal de poliţie Cioacă Cristian şi de a dispune măsura de punere la dispoziţie.
„În conformitate cu prevederile art. 65 din Legea nr. 360 din 2002 privind statutul poliţistului, ofiţerul de poliţie va fi pus la dispoziţia IPJ Argeş, urmând a desfăşura activităţi administrative. Precizăm faptul că acesta nu va avea drept de port armament. De asemenea, nu va efectua activităţi de poliţie judiciară sau de relaţii cu publicul„, se arată în comunicatul comunicatul citat.
„Unde mai este justiţie în ţara noastră? Nimeni nu poate să aibă încredere într-un om care a fost condamnat chiar şi nedefinitiv la 27 de ani de închisoare pentru uciderea soţiei sale„, a declarat avocata familiei Ghinescu, Crina Radu.
Fostul poliţist Cristian Cioacă, în cazul căruia Curtea de Apel Piteşti a decis revocarea măsurii de arestare, a ieşit din închisoare, vineri seară, însă decizia de eliberare nu este definitivă, potrivit Mediafax.
CITEŞTE ŞI: Avocatul mamei Elodiei Ghinescu: „Îmi este frică de Cristian Cioacă”
Cei doi magistraţi de la Curtea de Apel Piteşti care au judecat, joi, cererea de revocare a măsurii de arestare nu au ajuns la o decizie, astfel că aceasta a fost dezbătută, vineri, de un complet de divergenţă, format din trei judecători ai aceleiaşi instanţe. Completul de divergenţă a decis înlocuirea arestului cu controlul judiciar, hotărârea fiind executorie, conform noului Cod de procedură penală (Cpp).
Decizia Curţii de Apel Piteşti nu este însă definitivă, după cum prevede, la articolul 206, noul Cpp: „Împotriva încheierilor prin care instanţa dispune asupra măsurilor preventive inculpatul şi procurorul pot formula contestaţie, în termen de 48 de ore de la pronunţare sau, după caz, de la comunicare. Contestaţia se depune la instanţa care a pronunţat încheierea atacată şi se înaintează, împreună cu dosarul cauzei, instanţei ierarhic superioare, în termen de 48 de ore de la înregistrare„.