Mânăstirea Celic Dere din Tulcea este loc de pelerinaj pentru mii de români. Niciunul dintre credincioşii care i-au trecut pragul nu a ştiut că se închină de fapt la oase de porci şi oi, în loc de osemintele sfinţilor Epictet şi Astion.
Moaştele celor doi sfinţi au fost dezgropate împreună cu oseminte de animale şi aduse la mănăstirea din Tulcea. Au stat acolo mai multă vreme, apoi rămăşiţele sfinţilor au fost mutate la Arhiepiscopia Tomisului, în timp ce la mănăstire au rămas doar oasele de animale. Surprinzător, însă, credincioşii și turiştii au continuat să se închine la ele.
,,Resturile acestea au rămas depozitate la demisolul bisericii mari, deci nu propriu-zis în biserică şi nu expuse venerării credincioşilor. Ghidul mănăstirii spunea că nu sunt osemninte de sfinţi, dar oamenii aveau ocazia să vadă şi acel sicriu”, a spus LUCIAN FELIX NECULAI consilier Episcopia Tulcea
Turiştii nu au ştiut niciodată ce conţine cu adevărat racla pe care o vedeau şi în faţa cărei se închinau.
După ce totul a ieşit la iveală, oasele de animale au fost îngropate în cimitirul mănăstirii. Anul trecut, Patriarhia Română a cerut ca toate moaştele din lăcaşurile de cult din România să fie inventariate.
Citeşte şi