Cele 33 de decese au fost înregistrate astfel: nouă în județul Timiș, șase în Arad, șapte în Dolj, trei — Caraș Severin, câte un deces în Bihor, Cluj, Călărași, Satu Mare, Vaslui, Galați, Mureș și București.
S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 41 de județe, cele mai multe — 1.226 — în județul Timiș, 1.111 în Caraș-Severin și 1.014 în Arad.
Proiectul de lege privind organizarea și finanțarea activității de vaccinare a populației în România a fost adoptat în urmă cu două săptămâni de Guvern. Proiectul a fost transmis Parlamentului spre dezbatere și adoptare. Actul normativ ar urma să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2018.
Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar) boala este mortală, informează INSP. Vaccinul împotriva rujeolei protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 părinți își vaccinează copiii, se mai arată pe site-ul Institutului de Sănătate Publică.