„Acest institut este adăpostit într-o clădire care din 1990 are o bulină roșie. În 2006, MS ne-a acordat fabuloasa sumă de 15.000 de euro pentru un studiu de fezabilitate pentru noul centru de chirurgie cardiacă din curtea Institutului Clinic Fundeni. Dar și așa, cu această sumă, mai mult cu ajutorul unor prieteni care ne-au făcut lucrări mai mult gratis și cu ajutorul încăpățânării noastre am reușit să aducem până la stadiul de certificat de urbanism semnat de Primăria sectorului 2. Deci avem un studiu de fezabilitate de câteva mii de pagini și un aviz de urbanism, prezentate încă din 2007, o dată la trei luni, până în 2015, fiecărui ministru al Sănătății, spunându-i că la primul cutremur această instituție cu 600 de angajați, cu 325 de paturi și cea mai mare expertiză a pacienților în stare gravă cardiovascular, la orice cutremur de peste 5 grade se va prăbuși”, a spus managerul Institutului CC Iliescu, potrivit Agerpres.
El a precizat că toate costurile plus dotarea s-ar ridica la aproximativ 90 de milioane de euro, iar fără aparatură ar fi undeva între 40 și 45 milioane de euro. „Nu s-au găsit acești bani și s-a pierdut și studiul de fezabilitate”, a explicat Bubenek.
Potrivit acestuia, chiar dacă pe dinafară institutul arată bine, structura de rezistență este grav avariată. „Chiar dacă el arată bine și avem cele mai bune condiții și cele mai bune circuite, ele arată foarte bine pe dinafară, dar în interior structura de rezistență a acestei clădiri este grav avariată. Toți miniștri ne-au promis. Dar nu se face nimic. Până la urmă, ministrul Bănicioiu a avut inițiativa de a discuta cu Ministerul Mediului pentru demararea în regim de urgență a noului centru din fonduri de la Mediu și să fie primul spital verde din România”, a afirmat Bubenek.
CITEŞTE ŞI: Şapte localuri din Centrul Vechi s-au ÎNCHIS. City Grill, Biutiful şi Fire printre ele