Înţărcarea bebeluşului: Cele mai frecvente întrebări ale mămicilor

Intarcarea bebelusului reprezinta pasul in care copilul trece de la alaptarea la san catre alte surse de nutritie. Momentul in care se desfasoara aceasta tranzitie depinde de alegerea personala a mamei, care poate fi influentata de dorinta de intoarcere la locul de munca sau de starea de sanatate. Si intuitia mamicii joaca aici un rol important, pentru ca ii poate semnala care e momentul oportun pentru intarcare.
Alina Costache
28 mart. 2018, 20:31
Înţărcarea bebeluşului: Cele mai frecvente întrebări ale mămicilor

Primul lucru pe care trebuie sa-l stii despre intarcarea bebelusului este ca reprezinta un proces gradat, ce necesita rabdare si intelegere atat din partea ta, cat si din partea micutului tau.

Cand incepe intarcarea bebelusului

Medicii pediatri recomanda sa iti hranesti bebelusul cu lapte in primele sase luni din viata. Dupa aceea, este indicat sa-i dai micutului o combinatie de alimente solide si lapte, pana cel putin la varsta de un an. Unii experti sustin ca dupa primul an este indicat sa incepi procesul de intarcare, deoarece atunci copilul este mai adaptabil la schimbari. De exemplu, un copil de doi ani s-ar putea sa fie mai atasat de alaptarea la san si mai putin flexibil la schimbare.

Astfel, un copil de un an va manca mai multe alimente solide si, in acest mod, isi va pierde mai repede interesul pentru alaptare. Supra-alimentarea va fi, de asemenea, o problema mai putin importanta pentru mame in aceasta perioada, deoarece nevoia de alaptare va scadea, astfel incat si productia de lapte se va diminua.

Nu trebuie sa ajungi in situatia in care intarcarea devine o problema de genul „totul sau nimic”. Unele femei aleg sa-si intarce bebelusii in timpul zilei, iar noaptea sa-i alapteze la san, in functie de programul de lucru. Unii copii refuza alaptarea la san chiar mai devreme decat voiau mamele lor sa-i intarce, iar alti copii incearca sa refuze intarcarea in momentul in care aceasta le este impusa de catre mamici. De asemenea, intarcarea este mai usoara daca bebelusul a primit lapte si dintr-o alta sursa. Asa ca poti incerca sa-i dai uneori lapte cu biberonul. Acest fapt le va permite si altor membri ai familiei sa-l hraneasca pe micut, facand posibila si situatia in care tu il poti lasa in grija altcuiva.

Daca vei decide sa-l intarci pe micut inainte de implinirea varstei de un an, trebuie sa-i pui la dispozitie lapte cu un continut mare de fier. Este indicat sa discuti cu un medic pentru a vedea ce gen de lapte e bun pentru bebelusul tau. In cazul in care micutul se apropie de varsta de un anisor, ia in considerare hranirea micutului cu ajutorul unei cescute, in loc de biberon. Desi unii copii sunt multumiti sa suga la san si asteapta ca mamicile sa ia decizia intarcarii pentru ei, altii vor da de inteles ca sunt pregatiti pentru intarcare. Acestia s-ar putea sa exprime nervozitate sau indiferenta cand sunt hraniti sau s-ar putea ca ei sa manance in reprize mai scurte decat o faceau inainte. Unii micuti par foarte distrasi cand mananca si alaptarea poate dura o vesnicie din acest motiv.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Cătălin Scărlătescu a învins Antena 1! Judecătorii au decis câți bani trebuie să primească
Fanatik.ro
Top alimente din comerț periculoase pe care nu e bine să le consumi. Le găsești în rafturile din față și vei fi tentant să le cumperi: ”Ar trebui să aibă un avertisment”
Capital.ro
Devin proprietari și pe terenuri. S-a dat lege în România. Decizia a venit joi, 27 iunie
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe câmp! Bikini-ul minuscul nu i-a putut acoperi POSTERIORUL apetisant
DailyBusiness
Schimbare uriașă pentru clienții Băncii Transilvania! Iată ce este nou!
Adevarul
Un nou caz de sclavie în Argeş. Imagini cutremurătoare de la ferma unde erau ţinute cele şapte victime | VIDEO
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Guvernul, la sapă de lemn. Se iau măsuri disperate
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Previziunea-șoc a 'noului Nostradamus' pentru 2024. Urmează evenimente apocaliptice: 'Ce-i mai rău abia acum începe'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Betty Salam s-a mutat în casă nouă cu soțul și copilul! Fiica lui Florin Salam are de gând să-și mărească familia? „Îmi doresc din tot sufletul o fetiță”
Capital.ro
UNGURII nu acceptă să renunțe. Lovitura cea mare în Europa: Să fie maghiară
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
Și-a ucis fratele! „Trebuie să mai omor pe...”
substantial.ro
Dosar penal deschis după apariția subiectelor de matematică ale Evaluării Naționale din Gorj în spațiul public
MediaFlux
FACTURILE se MAJOREAZĂ cu 20% de la 1 IULIE! Milioane de români, AFECTAȚI DIRECT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?